Lillebæltsbroen lukker i 20 uger

Den Gamle Lillebæltsbro fra 1935 trænger til en kærlig hånd, skriver Vejdirektoratet. Den bliver derfor spærret for trafik i 20 uger fra på tirsdag

Den gamle Lillebæltsbro lukker i 20 uger fra den 22. maj 2018 for at blive renoveret. Foto: Vejdirektoratet

I samarbejde med TV SYD

Den Gamle Lillebæltsbro er efterhånden et godt stykke over 80 år gammel. Den trænger derfor til en grundig, kærlig renoveringshånd, skriver Vejdirektoratet. 

Det betyder, at broen bliver spærret for trafik fra på tirsdag og 20 uger frem. Først efter efterårsferien i år kan trafikanter igen krydse Den Gamle Lillebæltsbro, så indtil da skal trafikanter benytte sig af Lillebæltsbroen. 

- Vi har fundet frem til den periode i 2018, hvor vejrbetingelserne er mest egnet til at renovere Gl. Lillebæltsbroen. Det er en meget omfattende og nødvendig renovering, som vi mest effektivt kan gennemføre, hvis entreprenøren Arkil A/S kan arbejde på broen uhindret af vejtrafikken, siger specialkonsulent i Vejdirektoratet Shahriar Honar i en pressemeddelelse. 

Vi har fundet frem til den periode i 2018, hvor vejrbetingelserne er mest egnet til at renovere Gl. Lillebæltsbroen.

Shahriar Honar, specialkonsulent i Vejdirektoratet

Broen er i perioden også spærret for de langsomtkørende køretøjer. Dog vil disse køretøjer have mulighed for at blive eskorteret over Den nye Lillebæltsbro, der blev indviet i 1970, uden for myldretiden. Det vil sige mellem klokken 20.30 og 05.00. 

Læs også Aksel bor klos op ad E45 og jernbanen – men klager ikke

Renoveringen af Den Gamle Lillebæltsbro vil ikke betyde noget for togdriften på strækningen. Den vil fortsætte som sædvanligt, og det samme gælder gangstien til gående, cyklister og knallert 45, som også vil være åben det meste af tiden. 

Enkelte nætter vil fællesstien dog blive lukket, men Vejdirektoratet vil informere i god tid, inden det sker. 

Den gamle Lillebæltsbro

 • Bygget fra 1925 til 1935
 • Første faste forbindelse mellem Jylland og Fyn. 
 • Kombineret jernbane- og vejbro.
 • Type: Cantileverbro over vand/buebro over land.
 • Materiale: Fag i stål, piller i jernbeton.
 • Total længde: 1.178 m
 • Bredde: 16,5 m
 • Højde: 15-24 m
 • Gennemsejlingshøjde: 33 m
   
Kilde: Wikipedia