I Horsens kæmper de også for lokale busruter

Om en måned skal politikerne i Region Midtjylland beslutte, om de vil spare 35 millioner kroner på bustrafikken

Som TV2 Østjylland tidligere har fortalt har Region Midtjyllands plan om at spare massivt på den kollektive trafik fået kritikken til at hagle ned.

Nu har udsigten til fem mulige nedlæggelser af busruter i Horsens og Hedensted kommuner også her fået passagerer og politikere til råbe op.

Onsdag formiddag afleverede Claus Thaisen fra Uldum på Hedensted Rådhus 1220 underskrifter med ønske om at bevare bustrafikken, som den er.

- Unge på landet kan ikke komme til uddannelsesstederne, hvis vi mister vores bus mellem Horsens og Tørring, som er en af de ruter, der er i fare, siger Claus Thaisen til TV SYD. 

Store dele af Østjylland kan blive berørt af busrutenedskæringer. Poul Pedersen er chauffør på en af de busruter, som er truet mellem Silkeborg og Aarhus.

Han får støtte af Hedensteds borgmester Kirsten Terkilsen, (V), der sammen med Horsens-borgmester Peter Sørensen, (S), er i fuld gang med at mobilisere en lang række andre borgmestre i Region Midtjylland i kampen mod besparelserne på busserne, som de mener skævvrider den kollektive trafik til fordel for Aarhus på bekostning af yderområderne. 

De 1220 underskrifter for bevarelse af busruterne som de er.
De 1220 underskrifter for bevarelse af busruterne som de er.

Kollektiv trafik lægger i dag beslag på cirka 52 procent af budgettet for Regional Udvikling i Region Midtjylland. I 2007 var tallet ca. 40 procent.  Det er på den baggrund, at spareplanerne skal ses, lyder det fra Region Midtjyllands politiske ledelse.

Hvis man gerne vil redde sine lokale busser, når politikerne svinger sparekniven, så kan man starte med at lade bilen stå og bruge dem, har reaktionen hidtil været fra Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner og Region Midtjylland

Regionspolitikerne tager stilling til besparelserne i september. 

Dronning Margrethe

Corona skubber dronningens runde fødselsdagsfest i Aarhus endnu et år

IMG_2473

Kæmper med om Landsbyprisen 2021: - Vi kan netop noget, fordi vi er en lille landsby

Pernille Rosenkrantz-Theil

liveblog COVID-19 LIVE: Rosenkrantz-Theil vil have flere børn til fysisk nødundervisning

Ida

VIDEO: Se dokumentarserien om "Dødskrydset" her

Lilli Gyldenkilde Torv

Nyt Horsensbyggeri er kåret til landets værste

blå blink politi politibil patrulje

73-årig var efterlyst: Nu er han dukket op i Hamborg