Horsens har taget middelalderfestivalen til sig

Det begyndte med et marked, som blev til Europæisk Middelalderfestival. Fra i år er det slet og ret Horsens Middelalderfestival, som begynder fredag eftermiddag.

Fredag eftermiddag står FÆNGSLET i Horsens endnu engang for den Europæiske Middelalderfestival. Foto: TV SYD

I samarbejde med TV SYD

Horsens Middelalderfestival lægger stor vægt på, at festivalen så autentisk som muligt skal afspejle alle sider af livet i middelalderen i perioden 1350-1536.

Flere end 30 foreninger og mange hundrede frivillige er involveret i festivalen, som trækker op mod 60.000 gæster.

Læs også Rockikoner hitter på teaterscenen: Sælger tusindvis af billetter

Festivalen åbner fredag aftermiddag med det store optog med musik, flagkastere, gøgl og masser af fantastiske middelalderdragter.

07:55

VIDEO: For to år siden var TV2 ØSTJYLLAND med fra Middelalder Festival i Horsens. Videoen er fra 25. august 2017.

Luk video

Det nye navn betyder ikke, at Horsens Middelalderfestival har skruet ned for sine ambitioner. 

- Folk kender festivalen, men vores ambition er at præsentere publikum for noget nyt hvert år. Vi står ikke stille men har hele tiden øje på nye udviklingsmuligheder. I år er det et udvidet område for børnefamilierne, siger Trine Obbekær, Horsens Middelalderfestival.

Sidste år stod den på fakler, bål og ildshows under Middelalderfestivalen.  Foto: Scanpix - Ole Schmidt

Festivalen byder fredag og lørdag på et omfattende program med et internationalt islæt og optrædende, boder og musikgrupper fra hele Europa.

MIDDELALDERFESTIVAL SIDEN 1995

I 1992 fejrede Horsens sit 550 års købstadsjubilæum med en række arrangementer, hvor hovedattraktionen var et middelaldermarked på hovedgaden. Middelaldermarkedet foregik på en frostklar dag i november, og det blev en kæmpe succes med små 20.000 gæster.

 

Efter tre år og et par andre store arrangementer (bl.a. Europeade i 1993) blev det besluttet at Horsens skulle have sin helt egen festival. Med byens egne erfaringer fra middelaldermarkedet i 1992 faldt valget på en ny middelalderfestival. I 1995 blev den første officielle festival afholdt med stor succes. Den blev en årlig begivenhed i midtbyen, der voksede støt og spredte sig i Horsens midtby.

 

Efter 18 år havde festivalen udviklet sig til et af Europas største middelaldermarkeder. Men pladsen i midtbyen var ved at blive trang. I september 2012 besluttede et enigt Horsens Byråd bl.a. derfor at flytte middelalderfestivalen op til FÆNGSLET. 

 

I august 2013 blev middelalderfestivalen første gang holdt på FÆNGSLET med stor succes.