Hjemby fejrer OL-vinder: Her er der guldfest for Anne-Marie Rindom

Horsens fejrer sejleren Anne-Marie Rindom, som lørdag vender hjem efter sin OL-sejr i Tokyo.

Horsens fejrer Anne-Marie Rindom med en stor hyldestfest lørdag kl. 12.00 på Torvet i Horsens, når hun vender hjem fra Tokyo med sin OL-guldmedalje vundet i sejldisciplinen laser radial.

Der vil være underholdning, taler, gratis isbåde og interview med Anne-Marie Rindom på scenen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

quote Anne-Marie har arbejdet ekstremt hårdt, og det er så fortjent, at vi nu kan hylde hende

- Peter Bjerremand Jensen, formand for Horsens Sejlklub

- Hun fortjener en fyrstelig velkomst oven på den præstation, og hele byen står klar til at tage imod hende, fortæller borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S).

- Anne-Marie er en sand mester og et kæmpe forbillede. Ikke kun på grund af sine sportslige resultater, men også fordi hun forstår at sprede begejstring om sin sport og er en aktiv deltager i talentudviklingen - også her i Horsens.

Anne-Marie Rindom sikrede sig guldet i den tætte medaljesejlads. Foto: Kazuki Wakasugi/AP/Ritzau Scanpix
Anne-Marie Rindom sikrede sig guldet i den tætte medaljesejlads. Foto: Kazuki Wakasugi/AP/Ritzau Scanpix

Spænding i den lokale sejlklub

Anne-Marie Rindom har trådt sine sejlersko i Horsens Sejlklub, hvor hun som syvårig startede sin sejlerkarriere i en lille optimistjolle.

Søndag fulgte klubkammerater, familie og et talstærkt presseopbud med fra sejlklubben, da Rindom sikrede sig guldmedaljen i Tokyo.

- Det er mange års hårdt arbejde, og det er dét her, vi har kæmpet for. Anne-Marie har arbejdet ekstremt hårdt, og det er så fortjent, at vi nu kan hylde hende, fortæller formand for Horsens Sejlklub, Peter Bjerremand Jensen.

Han er én af initiativtagerne til samarbejdet 'Horsens til OL', hvor klubben, byen og det lokale erhvervsliv i en årrække har støttet en række dygtige, lokale sejlere frem mod store resultater.

Horsens Kommune og Horsens Sejlklub er værter ved den lokale hyldestfest på Torvet i Horsens på lørdag. Alle interesserede er velkomne til at møde op og fejre Anne-Marie Rindom.

Senere på måneden skal Anne-Marie Rindom igen i konkurrence, når hun deltager i Sail GP i Aarhus.

Program for festen lørdag den 7. august kl. 12

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND var med i Horsens, da Anne-Marie Rindoms familie og venner kunne se hende sikre sig guld ved OL i Tokyo.

Anne-Marie Rindom fra Horsens, som til daglig træner i Aarhus Sejlklub vandt her til morgen OL guld i Tokyo. Farmand fulgte slagets gang fra guldvinderens gamle sejlklub i Horsens.