Ghetto-dømt boligkvarter skal til Superliga-bold

Når AC Horsens mandag aften møder AGF i Horsens vil der være 400 ekstra begejstrede tilskuere på lægterne. Boligkvarteret Sundparken møder talstærkt op.

Østjysk lokalbrag i Horsens overværes af blandt andre 400 beboere fra Sundparken. Arkiv Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV SYD

Når AC Horsens mandag aften byder de østjyske rivaler fra AGF op til dans på hjemmebane i Superligaen, bliver de bakket op af 400 beboere fra en af byens ghettoer.

Sundparken møder nemlig op i stor stil til kampen. AC Horsens har stillet 600 fribilletter til rådighed for beboerne i det ghetto-dømte boligkvarter.

Vi har ingen kriminalitet, hærværk eller uro, og det er ligeså sikkert at bevæge sig rundt i Sundparken som i resten af Horsens.

Michael Meldgaard, direktør, boligforeningen Sundparken

Det er et nyt samarbejde mellem fodboldklubben og kvarteret, der skal skaffe flere til fodbold og forhåbentligt give alle et mere positivt syn på Sundparken.

- Vi håber, det skaffer opmærksomhed omkring, at vi synes, at ghettopakken rammer os alt for hårdt, fortæller direktør for boligforeningen, Michael Meldgaard, til TV SYD.

- Vi har ingen kriminalitet, hærværk eller uro, og det er ligeså sikkert at bevæge sig rundt i Sundparken som i resten af Horsens.

01:54

VIDEO: Beboere og boligforeningen i Sundparken har tidligere stemt dørklokker for at give et retvisende billede af uddannelsesniveauet og på den måde øge chancen for at komme af ghettolisten. Indslaget er fra den 17. oktober 2019.

Luk video

Orkester går forrest

Sundparkens indtog til kampen bliver med fuld musik. Og det er bogstaveligt. Beboerne har stablet et orkester på en halv snes mand på benene, og det skal gå foran de andre beboere, når de går fra Sundparken ned mod stadion.

Når de ankommer, er der 400 tophuer og 400 halstørklæder i AC Horsens farver til de første. Der vil være bannere og fællessang og det hele.

Læs også Nye krav til boligsøgende skal få Horsens-bydele af ghettolisten

- Vi regner med, at der kommer mindst 400, fortæller Michael Meldgaard.

Der er i forvejen et samarbejde mellem fodboldklub og boligområdet. For eksempel har ti unge fra Sundparken et fritidsjob på stadion, når der er kamp. Et samarbejde begge parter er glade for.

Det er ikke kun for beboere. Også venner af Sundparken er velkomne. Det kan for eksempel være folk, der går til spinning eller noget andet herude.

Michael Meldgaard, direktør, boligforeningen Sundparken

Deltagerne mødes klokken 17.15 foran Sundparkhallen og går så til stadion.

- Og det er ikke kun for beboere. Også venner af Sundparken er velkomne. Det kan for eksempel være folk, der går til spinning eller noget andet herude, fortæller direktør Michael Meldgaard.