Gang i juletræssalget - flere køber juletræer i år

Der er godt gang i juletræssalget i år. Og det er også noget de mærker hos Stensballegaard Juletræer i Horsens.

Der er efterhånden ikke mange juletræer tilbage på stadepladsen hos Stensballegaard Juletræer.

- Der er nok lige omkring 50 træer tilbage på stadepladsen, og der forsvinder i hvert fald halvdelen. Og der kommer altid nogle den 24. og er frustrerede, fortæller Henrik Ahlefeldt-Laurvig.

Han er i dag pensionist, men han er den tidligere ejer af Stensballegaard Gods ved Horsens, hvorfra juletræerne bliver solgt. Normalt plejer han selv at stå og sælge juletræer i weekenden, men for første år i lang tid gør han ikke det. Det forhindrer ham dog ikke i at følge salget.

Henrik Ahlefeldt-Laurvig har for første gang i mange år fået lov til at holde lidt fri i weekenderne, imens juletræssalget står på.
Henrik Ahlefeldt-Laurvig har for første gang i mange år fået lov til at holde lidt fri i weekenderne, imens juletræssalget står på. Foto: Pernille Leftes, TV SYD

Juletræssalget er steget

- Det er gået bedre, end det plejer. Hvis vi kigger på stadepladsen, har vi i hvert fald solgt 20 procent mere, end vi plejer. Men det er jo måske heller ikke så mærkeligt i disse tider, fortæller Henrik Ahlefeldt-Laurvig og fortsætter:

- Mange familier er jo nødt til at blive splittet ad. De kan ikke være sammen. Og samtidig er alle dem, der plejer at rejse til udlandet, blevet hjemme.

De seneste år har de på Stensballegaard haft pænere træer end tidligere. Men alligevel tror Henrik Ahlefeldt-Laurvig, at det er restriktionerne, der har været med til at sætte gang i juletræssalget.

Også hos brancheforeningen Danske Juletræer har de set en stigning i juletræssalget på landsplan.

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

Aarhus Universitet

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs