Forslag: Ryk uddannelserne ud af de store byer

Det er ikke nok at udflytte statslige arbejdsplader. Nu ønsker Landdistrikternes Fællesråd og flere borgmestre også, at flere uddannelser flyttes væk fra de større byer

Hvis der også skal være tilstrækkelig med arbejdskraft til de statslige arbejdspladser, der bliver udflyttet, så skal der også flyttes flere uddannelser til landdistrikterne.

quote Vi ønsker mulighed for, at man kan tage en lang række uddannelser flere steder, det vil sige udenfor de større byer, så man som ung ikke absolut skal rejse langt for at få en uddannelse.

Steffen Damsgaard, formand, Landdistrikternes Fællesråd

Sådan lyder konklusionen i en rundspørge, som Landdistrikternes Fællesråd har foretaget i deres 47 medlemskommuner.

Manglende uddannelsesmuligheder

Her siger 9 ud af 10 borgmestre, at det er vigtigt med uddannelsesmuligheder, og at det er med til at affolke yderområderne, hvis de videregående uddannelser kun er muligt i de større byer.

- Vi ønsker mulighed for, at man kan tage en lang række uddannelser flere steder, det vil sige udenfor de større byer, så man som ung ikke absolut skal rejse langt for at få en uddannelse, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

En analyse fra Dansk Erhverv viser, at arbejdsmarkedet om ganske få år risikerer, at blive presset i en lang række kommuner, derfor vil Landdistrikternes Fællesråd nu forsøge at få opbakning hos politikerne på Christiansborg. 

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Niels Rasmussen

AGF-fan håber at kunne deltage i tilskuer-forsøg: Det er jo det, vi lever for

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

AGF bronzemedaljer bronze fans fan tilskuere Ceres Park

Nyt forsøg vil sende 30.000 tilskuere på stadion