AC Horsens-fans tilbage på tribunen: - Vi kan godt få skabt en stemning

AC Horsens og Randers FC spillede i dag uafgjort på Horsens’ hjemmebane. Som én ud af tre forsøgskampe kunne 900 personer opholde sig på stadion imens.

01:54

VIDEO: Som et forsøg havde AC Horsens lørdag fået lov til at lukke 900 ind på stadion.

I samarbejde med TV SYD

Tydeligere streger, flere skilte og mere afstand. Flere tilskuere på lægterne gav i dag ekstra travlhed i Horsens.

Men også glæde blandt de tilskuere, der fik mulighed for at se kampen mellem AC Horsens og Randers FC fra stadion. Kampen endte uafgjort og sikrede dermed Horsens en ny sæson i Superligaen.

Læs også Flere tilskuere på stadion har givet AC Horsens travlt

På grund af corona-restriktioner må der egentlig kun være 500 tilskuere til landets Superliga-kampe, men da regeringen og myndighederne lige nu tester, om det er forsvarligt at være endnu flere, havde 900 i dag fået adgang til Casa Arena

Det er ikke det samme, men en stemning, det får vi skabt.

Rikke Mosbæk, AC Horsens-fan

Dog var det kun hjemmeholdets fans, der fik adgang til stadion, og selvom det ikke var helt det samme, var de trofaste AC Horsens tilskuere glade for at kunne heppe med fra sidelinjen:

Læs også Horsens sikrer ny sæson i Superligaen med uafgjort

- Det er desværre sådan, det er. Der mangler stemning, når der ikke er modspil, men det er nødt til at være sådan. Det er for alles bedste, og jeg er sikker på, at Horsens kan finde ud af det. Det er ikke det samme, men en stemning, det får vi skabt, siger AC Horsens-fan Rikke Mosbæk til TV2 ØSTJYLLAND.

Rikke Mosbæk var glad for at være tilbage på tribunen til dagens kamp. Men hun savnede modstanderens fans til at give lidt modspil og medvirke til stemningen.

Mere afstand og forberedelse

På Casa Arena i Horsens var det vurderet, at der måtte være 900 mennesker til stede under lørdagens kamp. Herunder tæller spillere, medarbejdere, pressefolk og fotografer. Dermed var der plads til omkring 780 tilskuere.

Læs også Bo Henriksen kalder Horsens-overlevelse for historisk

Men flere gæster betød også mere afstand og forberedelse. Der skal være to meters afstand imellem tilskuerne. På Casa Arena betød det, at tilskuerne skulle sidde med to tomme sæder imellem hver og også to tomme sæderækker både foran og bagved. Og også i boderne under tribunen var tingene anderledes:

Der skal være to meters afstand imellem tilskuerne. På Casa Arena betød det, at tilskuerne skulle sidde med to tomme sæder imellem hver og også to tomme sæderækker både foran og bagved.

-  Tilskuerne møder personale med handsker på, de møder personale med ansigtsvisir på, og de møder personale med masker. Det skal de ikke blive forskrækket over. Det er selvfølgelig for at beskytte gæsterne, fortæller Søren Kjær, der er sikkerhedschef hos AC Horsens.

Læs også AGF-fans er endelig tilbage på lægterne: - Det er fantastisk

Udover tiltagene fansene blev mødt af under kampen i dag, er den horsensianske fodboldklub også klar til at kunne hjælpe med smitteopsporing, hvis det bliver nødvendigt.

De stole, der ikke måtte benyttes under lørdagens kamp, var der sat plastikstrimler over. Foto: Pernille Leftes

Hver tilskuer havde nemlig et nummereret sæde, hvor de skulle sidde under kampen, og billetten var ligeledes særlig til denne kamp, da den efterfølgende kan bruges til at kontakte tilskueren, hvis vedkommende har siddet i nærheden af nogen, som efterfølgende bliver testet positiv for coronavirus.

Læs også Søren har cyklet 1500 km i sin carport

Tiltagene under kampen er blevet godkendt af politiet, Styrelsen for Patientsikkerhed og Statens Serum Institut.