Corona udskyder genåbning - historisk hotel glæder sig til at få liv i lobbyen

Efter to års renovering var Jørgensens Hotel i Horsens igen klar til at tage imod gæster. Men så kom corona-krisen.

Sengene er redt, bordene i festsalen er dækket, og blokke og kuglepenne ligger klar til konferencer.

Alt på Jørgensens Hotel i Horsens er klar til at byde velkommen, men alligevel er hoveddøren stadigvæk låst. Først blev den store åbningsreception aflyst, og kort efter blev den planlagte åbning af hotellet og dets restaurant 17. marts udskudt.

- Det var næsten ubarmhjertigt ikke, fordi vi kunne se målstregen. Vi var så tæt på, som man næsten kunne være, siger Mads Hylleholt Bøttger, forpagter af Jørgensens Hotel.

For lige som hotellet stod klart, ramte nedlukningen af Danmark på grund af coronavirussen. Og selvom hotellerne ikke har forbud mod at holde åbent, så har Jørgensens Hotel valgt at holde hovedøren låst. Derfor er der endnu tomt på Jørgensens Hotel, sengene står stadigvæk uberørt, og det vides endnu ikke, hvornår et selskab sætter sig til bords i festsalen.

På flere af værelserne er noget af loftet udsmykket med bladguld. Og kunsten på væggene viser tydeligt, at hotellet ligger i Horsens.
På flere af værelserne er noget af loftet udsmykket med bladguld. Og kunsten på væggene viser tydeligt, at hotellet ligger i Horsens. Foto: Pernille Leftes, TV SYD

Responsen udeblev

Den låste hoveddør betyder også, at horsensianerne mangler at se resultatet af to års restaurering af 'Byens Hotel', som Jørgensens Hotel bliver kaldt i folkemunde. Og for forpagteren har det været noget af det sværeste.

- Vi stod og skulle åbne weekenden før, at Danmark blev lukket ned. Og jeg var så spændt på at høre borgernes dom over den restaurering, vi har lavet her, og det er så bare udeblevet. Så jeg går lidt og skraber i jorden, fordi jeg er så spændt på at få den feedback, siger Mads Hylleholt Bøttger.

I 'Kongesalen' bliver der holdt store fester, konfirmationer og bryllupper. Flere fester er skubbet til senere på året.
I 'Kongesalen' bliver der holdt store fester, konfirmationer og bryllupper. Flere fester er skubbet til senere på året.

Selvom han også glæder sig til at få gang i hotellets økonomi igen efter nedlukningen og restaureringen, glæder han sig mest til at høre, hvad byens beboere og gæster synes om hotellet og ikke mindst til at se, at der igen er liv og glade mennesker i bygningen.

- Det er ligesom at have gået og glædet sig til at give en gave i lang tid, og så bliver juleaften lige pludseligt aflyst. Fordi man går og venter og glæder sig til at se, om der bliver taget godt imod.

VIDEO: Kom med ind bag facaden på det 276 år gamle hotel i Horsens - videoen er fra den 3. marts.

Håbet om en god sommer

Ventetiden bliver udnyttet til at få ordnet lidt ekstra småting på hotellet, selvom det egentlig er klar til at åbne. Og ellers bliver der bare ventet på en udmelding om, hvornår der bliver åbnet yderligere op, så det giver mening for hotellet at byde folk velkommen i receptionen og i hotellets restaurant. Men Mads Hylleholt Bøttger er positiv.

- Jeg håber og tror også på, at vi får lov til at åbne til sommer. Og så ser vi egentligt frem til en rigtig god sommer. Jeg tror, at vi kan få travlt her, siger han.