Borgmestre er oprørte over bus-besparelser

Borgmestre frygter, at prisen for en dyr letbane i Aarhus skal betales af de busrejsende på landet

I samarbejde med TV SYD

22 busruter - heraf fem i Horsens og Hedensted - skal enten skæres væk eller driften nedjusteres.

Det er konsekvensen af varslede besparelser på den kollektive trafik i Region Midtjylland.

Der er fem busruter i Horsens og Hedensted kommuner på den bruttoliste over rutetilpasninger, som Region Midtjylland har offentliggjort sammen med oplysningen om, at regionen vil spare 35 millioner kroner på den offentlige trafik. 

Det er fuldstændig urimeligt, at beboere i landområderne skal bøde for, at Region Midtjylland skal betale til, at letbanen i Aarhus har en løbsk økonomi.

Kirsten Terkilsen (V), borgmester i Hedensted

Hvordan tilpasningen rammer de enkelte kommuner, afhænger af det serviceniveau, kommunerne beslutter at opretholde lokalt, hedder det i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

En af de truede buslinjer er rute 220 mellem Horsens og Tørring via Uldum og Ølholm.

Ifølge Midttrafiks seneste passagertælling bruger 336 passagerer i gennemsnit hver dag rute 220.

Rute 104 mellem Juelsminde og Horsens via Glud og Snaptun har dagligt 580 rejsende og er samtidig den eneste offentlige transportmulighed til færgerne til Hjarnø og Endelave. 

Læs også Over 400 vil bremse busnedlæggelser: Det er helt ude i hampen

Horsens-borgmester Peter Sørensen (S) er oprørt over regionens udmelding, som han mener rammer Horsens urimelig hårdt - og han vil forfølge sagen hen over sommeren.

Kirsten Terkilsen, Venstre-borgmester i Hedensted, oplyser, at hun har indkaldt til et møde den 9. august med regionsrådspolitikere om sagen.

- Det er fuldstændig urimeligt, at beboere i landområderne skal bøde for, at Region Midtjylland skal betale til, at letbanen i Aarhus har en løbsk økonomi, siger Kirsten Terkilsen til TV SYD.