Akut-ordning hos lægevagten har fået flyvende start

Forsøg med at lave hurtig adgang til patienter, der selv mener at have brug for akut hjælp hos lægevagten, har fået god start i blandt andet Horsens

Tryk 9 på din telefon for at springe køen over.

Siden begyndelsen af september har tilfældigt udvalgte borgere, der ringer til lægevagten i Region Midtjylland, været med i et forsøg, der vil undersøge, om "akutknappen" kan skaffe borgere med hastesymptomer hurtigere igennem til lægevagten. 

Borgere bliver tilfældigt udvalgt til forsøget og vælger selv, om de vil deltage, når de taster nummeret til lægevagten. 

"Akutknappen" skal de næste tre måneder testes i et lægeligt ph.d.-forskningsforsøg.

Læge Jonas Fynboe Ebert vil undersøge, om "akutknappen" kan skaffe borgere med hastesymptomer hurtigere igennem til lægevagten. 

- Det kan være, hvis opkaldet drejer sig om trykken for brystet, åndenød eller et barn med høj feber, siger Jonas Fynboe Ebert, der er læge og ph.d.-studerende ved Forskningsenheden for Almen Praksis ved Aarhus Universitet.

Jonas Fynboe Ebert vil undersøge, om det vil øge trygheden og tilfredsheden for patienten at få mulighed for at springe køen over. 

Lever op til forventninger

Efter den første uge har 3,4 procent af de borgere, der har taget mod tilbudet om at være med i forsøget, trykket 9 og dermed kommet foran i køen.

- Det svarer meget godt til vores forventninger om at cirka 3 procent af de patienter, der fik tilbud om at springe telefonkøen over, vælger at gøre det. Forsøget skal blandt andet vise, om det er de rigtige patienter, der bruger akutknappen, siger Jonas Fynboe Ebert til TV SYD.

Han opfordrer alle, der får tilbuddet, til at sige ja til at få muligheden for at trykke 9 - og at man så derefter alene vælger at bruge akutknappen, hvis man har et reelt behov.

Hvis ”akutknappen” med tiden bliver indført permanent, vil lægen få mulighed for at sende " snydere" tilbage i køen igen, hvis man misbruger systemet.

Akutknappen afprøves sideløbende i Lægevagten i Region Midtjylland og i Region Hovedstadens Akuttelefon. 

Forsøget med akut-knappen

 

Daginstitutioner Malling

play Jacob frustreret over placering af ny daginstitution: - Hul i hovedet

nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus