69-årige Ulla går dårligt: Bøvler med kommunens nye affaldsordning

69-årige Ulla Johansson fra Horsens er for frisk til hjemmehjælp og for dårlig til at gå langt med sit affald

01:13

Ulla på 69 år har dårlig ryg og dårlige knæ. Hun har problemer med at komme af med sit skrald.

I samarbejde med TV SYD

I Horsens bor Ulla Johansson på 69 år. Hun har dårlig ryg og dårlige knæ. Derfor er det et problem for hende, at kommunen har lavet et nyt affaldsssystem. Det betyder nemlig, at hun skal gå 75 meter længere, når hun skal af med sit husholdningsaffald.

Kommunen siger, at hun må søge hjemmehjælp, men det vil hun helst ikke.

Læs også Det flyder med skrald i de østjyske skove

- Jeg mener selv, jeg er for rask til hjemmehjælp, og jeg vil sikkert bare få et afslag, siger Ulla Johansson til TV SYD.

Jeg har ikke noget imod at sortere mit affald. Men jeg har et problem med, at vi skal gå så langt med det.

Ulla Johansson, 69 år og dårligt gående

Hun har pludselig knapt 100 meter til det sted, hvor hun nu skal aflevere sit affald. Tidligere skulle hun blot neden for trappen op til 1. sal ved hendes lejlighed på Nygade i Horsens.

- Jeg har ikke noget imod at sortere mit affald. Men jeg har et problem med, at vi skal gå så langt med det. Specielt os på 1. sal, forklarer Ulla Johansson.

Læs også Frivillige samler skrald: Ellers ligner byen et væltet lokum

Hun har klaget til kommunen og fået det svar, at hun skal henvende sig igen, så det kan vurderes, om hun er berettiget til hjælp.

Hjemmehjælp er en mulighed

Hos Horsens Kommune bekræfter man, at hjemmehjælp er en mulighed, hvis en borger ikke selv kan gå ned til de nye affaldsstationer. 

Ulla Johansson på 69 år skal gå 100 meter for at komme af med sit skrald.

- Vi har borgere, der får hjælp til at få tømt deres affald, hvis ikke man har kunnet finde en anden løsning, fortæller Frants Arboe, myndighedschef i Horsens Kommune, til TV SYD.

Politikeren Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget i Horsens Kommune, erkender, at udgifter til hjemmehjælp i dette tilfælde ikke umiddelbart er fornuftig brug af skattekroner.

På spørgsmålet, om det er fornuftig brug af kommunens penge, hvis folk, der ellers kan klare sig selv, pludseligt skal have hjælp til at få affaldet ned, svarer han: 

Læs også Kolind skal skinne: Jens og gutterne gik i krig med hakkejern

- Nej, det kan man sige. Men det er derfor, vi har visitationsregler - og de er politisk godkendt. Om hun kan få hjælp den vej eller om hun får et afslag, vil jeg ikke blande mig i.