20 mænd med en skør idé - og nu også en verdensrekord

20 mænd fra Horsens ville slå en verdensrekord og samtidig donere penge idrætslystne børn. Det har de kæmpet for de sidste 24 timer – og nået i mål med begge dele.

Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

I samarbejde med TV SYD

En ny verdensrekord er hevet til Horsens - og mere end 50.000 kroner er samlet ind til foreningen Broen.

I et enkelt lokale i FÆNGSLET i Horsens har lyset været tændt hele natten. I 24 timer - siden klokken 9.00 lørdag morgen – er der blevet roet i en romaskine nonstop.

Læs også Endnu en by får drop-in dåb: - Kom ind fra gaden og bliv døbt med det samme

Håndtaget på romaskine er blevet rykket i af 20 forskellige sæt mandehænder med ønsket om at samle penge ind til foreningen Broen, som hjælper udsatte børn ud i idrætstilbud. Og så var der også en verdensrekord, de 20 mænd også gerne ville slå: 311 kilometer roning på et døgn.

Om rekorden 

  • Rekorden, som mændene skal slå, blev sat af 14 britiske mænd sidste år.
  • Reglerne er, at alle minimum 10 deltagere skal være mænd i alderen 30-39 år.
  • Der må kun bruges en romaskine, og den skal være i gang alle 24 timer uden pause.

Da klokken slog 9.00 søndag, og det sidste ryk blev givet i romaskinen, nåede mændene op på samlet 436 kilometer, og verdensrekorden er hermed overdraget fra 14 britiske mænd til 20 danske gutter - med 125 kilometer mere end tidligere rekord.

  Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

- Vi er glade, stolte og trætte, siger en af initiativtagerne Simon Skøtt til TV SYD.

- Det har været megafedt. (...) Det er jo noget, vi har gjort for sjov. Det er en sjov historie.

Men det skulle være mere end bare en sjov historie, hvis gejsten skulle holdes oppe på de sene nattetimer, fortæller Simon Skøtt. Derfor blev mændene enige om, at roningen også skulle munde ud i en donation.

Læs også Overlæge giver gaver til børn, der fødes i dag: - Man er noget helt særligt

Det endelige beløb er ikke regnet sammen endnu, men Simon Skøtt siger, at det bliver mere end 50.000 kroner, der bliver sendt mod foreningen Broen. Pengene er samlet ind gennem donationer fra folk, der på forhånd har tilkendegivet, at de vil donere et beløb per roet kilometer. 

Fra skør idé til handling

- Vi er jo ikke i eliteform eller noget som helst. Vi er ganske almindelige mennesker med en skør idé, men vi håber, vi kan gøre det godt, sagde Simon Skøtt til TV SYD forud for rekordforsøget, der altså lykkedes.

- Vi forsøger at samle penge ind til nogle unger, der har brug for det, og så er det da også et godt argument for, at man kan komme ned at træne og hygge sig med gutterne, sagde Simon Skøtt.