Venstre indstiller: Han skal tage kampen op mod Kühnau i regionen

Den tidligere borgmester i Favrskov, Anders G Christensen er indstillet som spidskandidat for Venstre i Region Midtjylland.

På et møde søndag aften indstillede Venstres bestyrelse i Region Midtjylland den tidligere borgmester i Hadsten og senere Favrskov Kommune, Anders G Christensen, som manden, der skal forsøge at vælte socialdemokraten Anders Kühnau af posten som formand for Region Midtjylland. 

- Det er jeg da både stolt og ydmyg over. Jeg glæder mig også til at skulle arbejde for Venstre og for at vi får et borgerligt-liberalt flertal i regionen, siger Anders G Christensen. 

Den tidligere borgmester er endnu ikke valgt som spidskandidat, men fordi Anders G Christensen nu er den eneste indstillede kandidat, er det en ren formalitet, der mangler, før han kan kalde sig spidskandidat for Venstre.

Det er planen, at Anders G Christensen formelt skal vælges på et virtuelt opstillingsmøde den 3. november.

Rød region

Ander G Christensen følger dermed i hælene på Anne V Knudsen og Carsten Kissmeyer, der begge har været spidskandidater for Venstre i forsøget på at fravriste socialdemokraterne formandsposten i den midtjyske region. I regionernes 13 år lange historie er det endnu ikke lykkes at vælte socialdemokraterne af pinden. 

Formand for Venstre i Region Midtjylland Jens Nicolai Vejlgaard erkender, at det ikke er en let opgave, der venter partiet og den nye spidskandidat, men som han siger; 

- En gang skal jo være den første. 

- Jeg er helt sikker på, at Anders G Christensen er den rigtige kandidat. Han har stor erfaring. Han kender Venstre og Region Midtjylland både geografiske og fagligt i bund. Han er den helt rigtige kandidat. Jeg er sikker på at det bliver med et godt resultat, at Venstre kommer ud af det her valg, siger Jens Nicolai Vejlgaard. 

Den kommende spidskandidat mener også, at næste regionsrådsvalg kan blive valget, hvor magten i regionsrådet skifter farve. 

- Det er klart, at vi skal lave et godt resultat i Aarhus Kommune, det er dem der sidder på en stor del af stemmerne i Region Midtjylland. Men det er lige så klart, at kan vi lave et godt resultat der og i alle de andre kommuner, så har vi en chance. 

- Men det er ikke noget, der kommer af sig selv. Det er noget, der skal arbejdes for, og det glæder jeg mig til, siger Anders G Christensen.

ANDERS G CHRISTENSENS POLITISKE CV

Aarhus Lystbådehavn

Lort i vandet: - Hold jer fra at bade!

djrus marias piger

play 35 skyl på tre dage - skybrud pøser ned over Danmark

VIA University College Aarhus

Status efter store optagelsesdag: Stadig flere søger mod Aarhus

Faste vaccinationssteder på vej

Endnu en kommune åbner for vaccination uden tidsbestilling

IMG_0950

Mountainbikerytter kørt på hospitalet efter grimt styrt i skoven

20200912-154735-A-1920x1280we

- Det er et trafikuheld i slowmotion, siger formand om nye optagelsestal

Dagens mest læste