Ulveobservatør: Den danske natur har brug for ulven

Der er i øjeblikket meget debat om ulvens berettigelse i den danske natur. En lokal observatør mener, at ulven har en plads i de danske skove

Ulven har i de seneste uger fyldt meget i den offentlige debat. I Folketinget tegner der sig lige nu et flertal for at regulere antallet af ulve i den danske natur. 

Det vil dog ærgre Thomas Boesdal. Han er en ulveobservatør fra Hjerm, som bruger mange timer på at afdække ulvens færden i den danske natur. Han synes, at ulven passer som fod i hose i de danske skove. 

- Jeg er ikke fascineret af ulven - jeg er fascineret af naturen. Og jeg kan se, hvad for en rolle ulven har i naturen, og det synes jeg er fantastisk. Det samspil, der er mellem ulven og naturen, siger Thomas Boesdal til TV MIDTVEST. 

Han laver observationer om ulven frivilligt og uden betaling, og de observationer bliver brugt af Aarhus Universitet. På universitetet er de i gang med at kortlægge ulvens færden i Danmark. 

quote Den danske natur skriger på ulve. Det gør den virkelig

Thomas Boesdal, ulveobservatør

Ulveentusiasten har set debatten rase i de seneste dage og uger, og det undrer ham, at debatten er blevet så følelsesladet. 

- Vi ved faktisk næsten alt, hvad der er at vide om det her dyr, men jeg ser ikke den viden anvendt nogen steder i debatten. Og det er virkelig en skam. Det er virkelig vigtigt for mig at få folk til at forstå, at der er ikke noget at frygte ved en ulv, siger Thomas Boesdal. 

Vi har brug for ulven

Faktisk er det ikke blot godt for den danske natur, at ulven har fundet vejen herop. Faktisk er det en nødvendighed, mener observatøren. 

- Den danske natur skriger på ulve. Det gør den virkelig. Vi har rådyrsyge, vi har rævesyge, vi har for mange kronhjorte, vi har for mange bævere, vi har mink og mårhund og alt mulig andet, der render herude - det er alt sammen noget, ulven kan være med til at gøre noget ved, siger Thomas Boesdal. 

Det står i diametral modsætning til blandt andet Dansk Folkepartis holdning. Her mener man ikke, at der er plads til ulven i den danske natur. 

- Jeg vil have dem reguleret. Jeg mener ikke, vi har plads til ulvene. Vi kan ikke have ulve, uden at de på et eller andet tidspunkt kommer i kontakt med mennesker, sagde miljøordfører Pia Adelsteen (DF) til TV MIDTVEST den 8. juli. 

Hos Enhedslisten er man anderledes positiv overfor ulven. 

- Vi er meget glade for, at der er kommet ulve til Danmark, og at de har fået unger. Det er en ærgerlig skræmmekampagne, og den er stupid og trættende, lød det fra Enhedslistens landbrugs- og miljøordfører, Maria Reumert Gjerding. 

20210415-173225-L-1920x1280we

Forsamlingsloft, stadiontilskuere og idræt: Aftale rykker genåbning frem

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

Dagens mest læste