Udvisningsdømt frikirkepræst anker dom

En sag om seksuelle krænkelser af unge skal nu for landsretten

Frikirken i Silkeborg. Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV MIDTVEST

Tre et halvt års fængsel, erstatningskrav og udvisning af Danmark.

Sådan lød dommen mod en tidligere frikirkepræst i Byens Kirke i Silkeborg, Christian Laursen Raburn, da han den 6. marts fik sin dom for en serie af seksuelle krænkelser mod otte unge under 18 år.

Læs også Tidligere frikirkepræst idømt fængsel og udvisning

Den dom anker han nu til frikendelse, bekræfter de otte ofres advokat Karen Marie Jespersen.

At han anker den til frifindelse betyder, at hele sagen skal gå om, og landsretten nu skal tage stilling til både skyldsspørgsmålet og strafudmålingen. Herunder skal Karen Marie Jespersens klienter, de otte unge mennesker, endnu en gang vidne.

- Sådan er vores retssystem. Jeg tænker, mine klienter gerne ville have undgået en omgang til, men nu lever vi i et retssamfund, og sådan er det, siger hun.

Læs også Mor efter dom til frikirkepræst: - Jeg er jublende lykkelig

Seksuelle krænkelser

Christian Laursen Raburn har under sagen erkendt at have haft et seksuelt forhold til flere af de unge, der alle var mellem 15 og 18 år på tidspunktet. Han har i retten forklaret, at der var en "udfordringskultur" i frikirken, hvor han og de unge udfordrede hinanden til at gøre grænseoverskridende ting. 

Selv om den 30-årige erkendte de fleste forhold i anklageskriftet, har han nægtet sig skyldig i anklagen om, at han skulle have brugt sin stilling til at udøve magt over de unge. Han har forklaret, at der var ligeværdighed i forholdene, og at ingen blev tvunget til noget. 

Sagen skal nu for landsretten.

02:06

VIDEO: Daniel var en af de unge, der stod frem med anklager mod den tidligere præst. 

Luk video