Tyve anholdt i feriehus: Hunde fandt sække med airbags

To litauere er blevet pågrebet og anholdt af politiet i et feriehus ved Silkeborg. I området fandt politihunde adskillige tyvekoster

Midt- og Vestjyllands Politi mangler flere gerningssteder, de kan koble sammen med fundet af en række airbags og infosystemer til biler. Foto: Casper Roslyng, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Lørdag kort før middag kunne Midt- og Vestjyllands Politi anholde to litauiske mænd i 20'erne i et feriehus ved Silkeborg. Flere dages efterforskning havde ledt politiet i retning af, hvor tyvene befandt sig.

Da politiet pågreb mændene, fandt hundepatruljer samtidig flere sække med tyvekoster i området, der var forsøgt gemt af vejen. 

Læs også Har slukket brande siden nytårsaften 1989 - nu lukker aarhusiansk brandstation

- Tyvekosterne består primært af airbags og infosystemer til biler. Det er effekter, som har en stor gensalgsværdi, konstaterer vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Simon Skelkjær. 

Politiet har lokaliseret nogle af de steder, hvor biludstyret er blevet stjålet fra. Det drejer sig om flere bilforhandlere i det vestlige og nordlige Aarhus.

Efterlyser gerningssteder

Ifølge vagtchefen er tyvene også blevet set i Herning og Ikast-området, og da politiet stadig mangler ejerne til flere af de stjålne airbags, opfordrer politiet især bilforhandlere til at kontrollere deres biler.  

Læs også Grand Prix-viking hyldet i Randers: - Du har gjort noget ekstraordinært

- Vi mangler flere gerningssteder, hvor udstyret er blevet stjålet fra. For vi har fundet mange flere tyvekoster, end vi har gerningssteder, siger Simon Skelkjær. 

De to litauiske mænd fremstilles i grundlovsforhør søndag.