Tre søstre er opkaldt efter deres fars yndlingsbiler

Der bliver hele tiden godkendt nye navne herhjemme. Tre søstre fra Silkeborg er opkaldt efter de tre bilmærker, som var deres fars yndlings

09:07

De tre søstre her er opkaldt efter de tre bilmærker, som var deres fars yndlings. Mød dem i videoen her. Video: Ole Hald, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Den ene er en Mercedes. Den anden en Carrera. Og den tredje en Lotus.

De tre unge kvinder Mette, Camilla og Line fra Silkeborg er søstre. Hver med to fornavne. De fik to fornavne, fordi deres far insisterede på, at de alle tre skulle opkaldes efter et bilmærke.

Læs også ...Og barnets navn: Her er Østjyllands hotteste babynavne

- Det begyndte med Mette. Jeg ville have, at hun skulle hedde Mette. Min daværende mand ville have, at hun skulle hedde Mercedes. Så derfor blev det til Mette Mercedes, fortæller Susanne Haarup Munk, som er mor til de tre piger.

Da så pige nummer to og tre dukkede op, var det naturligt, at de også fik et bilnavn. Camilla Carrera og Line Lotus blev det til.

Susanne Haarup Munk og hendes daværende mand, Poul Munk, kunne ikke blive enige om én navn, derfor fik deres førstefødte to navne. Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

- Jeg syntes faktisk, at det var en sjov idé, han fik. Og jeg kunne godt følge ham i, at han gerne ville opkalde pigerne efter biler, fordi han havde det her lidenskabelige forhold til biler. Men jeg har da godt nok fået mange kommentarer fra folk, der ikke kan forstå, at jeg gik med til det. Men han elskede jo biler, og han elskede sine piger, siger de tre bilsøstres mor, Susanne Haarup Munk. 

Er blevet gladere for navnene med årene

Pigernes far var én af Silkeborgs store bilforhandlere, Poul Munk. Det er godt syv år siden, han døde, og i dag betyder navnene noget helt særligt for de tre søstre.

Camilla Carrera Munk bliver mere og mere glad for sit navn, fordi det er noget hendes afdøde far har fundet på. Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

- Da jeg var mindre, ville jeg gerne af med navnet. For på et tidspunkt drillede nogen mig med, at jeg hed det samme som noget toiletpapir. Men i dag er det rart at tænke på, at det er vores far, der har fundet på det. Det giver et bånd til ham, selv om vi desværre mistede ham i en tidlig alder. På en måde er han her lidt endnu, fortæller Line Lotus Munk.

Læs også Knud danser på plejehjem: - Godt at komme ned og klemme dem lidt

- Da jeg var mindre, synes jeg, det var lidt sejt, og efter vores far døde, er det i hvert fald begyndt at betyde mere og mere - så har vi noget, som han har givet os, siger Camilla Carrera Munk, som er den mellemste af de tre søstre. 

Navneforsker: Vælg ét navn

Det er godt 10 år siden, Folketinget vedtog en ny navnelov. Den gør det blandt andet muligt, at en række navne kan bruges som både pige- og drengenavne. Og så bliver der i øvrigt hele tiden godkendt nye fornavne herhjemme.

Mette Mercedes Munk var den første af døtrene, som blev opkaldt efter en dyr bil. Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

Nogle er mere populære end andre, og lige nu er Noah det mest populære drengenavn, mens Sofia ligger nummer et på pigernes top 10. I dag findes der 20.475 godkendte pigenavne i Danmark, mens der er 16.711 fornavne at vælge imellem til drenge. 

Læs også Sønner opkaldt efter traktormærker: Ikke værre end blomsternavne

- Det kan virkelig skabe stor ståhej i nogle familier, når de skal finde det helt rigtige navn til deres børn. Mit råd til forældrene vil være, at hvis de er uenige om to navne, så drop begge navne og gå en lang tur ved havet og find på et nyt navn. Der er jo i tusindvis af navne, så der er nok at vælge imellem, siger navneforsker ved Københavns Universitet Birgit Eggert.

Mød navneforskeren og de tre silkeborgensiske søstre i videoen øverst i artiklen.