Tre mænd anholdt to timer efter indbrud

Det skal nu undersøges, om de tre anholdte kan kædes sammen med tidligere cykeltyverier.

De tre mænd var tidligt mandag morgen på spil mod cykelforretningen BikeWorld i Silkeborg. Kort tid efter blev de anholdt. Foto: Privat

I samarbejde med TV MIDTVEST

En større efterforskningssag mod organiseret cykeltyveri kulminerede mandag morgen for Midt- og Vestjyllands Politi, Østjyllands Politi og grænsepolitiet. Her lykkedes det at anholde tre udenlandske mænd, der formentlig står bag tyveri af cykler for flere hundredetusinde kroner i blandt andet Silkeborg.

Læs også Bikeworld i Silkeborg igen udsat for tyveri

Det bekræfter Brian Olsen, politiinspektør fra efterforskningsafdelingen Særlig Efterforskning Vest.

- De er i besiddelse af flere stjålne cykler. Vi har undersøgt tyveriforhold i flere jyske politikredse. Det vi skal undersøge nu er, om vi kan hæfte dem op på det. Derfor skal vi have dem varetægtsfængslet og undersøgt alle forholdene i sagen, siger han til TV MIDTVEST.

Læs også Cykler til 700.000 kr. løftet op gennem hul i taget

Anholdt to timer efter indbrud

De tre mænd var tidligt mandag morgen på spil mod cykelforretningen BikeWorld i Silkeborg.

Her blev der, ifølge Midtjyllands Avis, stjålet 11 cykler til en samlet værdi af omkring 300.000 kroner.

Læs også Nu skal der bores efter varmt vand under Aarhus

Nu skal det undersøges, om morgenens indbrud kan kædes sammen med tidligere indbrud, hvor cykler er stjålet.

Politiet er tilfredse

De tre udenlandske mænd skal fremstilles i grundlovsforhør mandag klokken 15.00 i Retten i Randers. Det er noget, politiinspektør Brian Olsen er tilfreds med.

Læs også Vanddrone sættes ind i kampen mod olie og affald i vandet

- Det er ihærdigt samarbejde, der gør, at vi får dem løbet op. I forlængelse af indbruddet i Silkeborg får vi dem standset, inden de er ude af landet. Det er vi super godt tilfredse med. Det er ihærdigt og vedholdende arbejde, der ligger bag, siger Brian Olsen.

Flere indbrud i Silkeborg

Morgenens indbrud i BikeWorld i Silkeborg er langt fra enkeltstående.

Tidligere er selvsamme butik blevet udsat for indbrud, hvor tyvene kom ind gennem taget og stjal cykler til en værdi for omkring 700.000.

Læs også Håndværker cykler rundt i byen - er dødtræt af at lede efter p-plads

Også Cycle Sport Silkeborg har været ramt af ubudne gæster. Den 25. marts i år blev der stjålet dyre cykler af blandt andet mærkerne BMC og Scott for over en halv million kroner.

Det er indbrud som disse, Midt- og Vestjyllands Politi og Østjyllands Politi nu skal undersøge, om der kan være sammenhæng mellem.

02:02

VIDEO: Morten Hagbard Madsen indgår i et nyt projekt, hvor han skal cykle på arbejde og inspirere sine kollegaer. se video fra den 4. marts 2019.

Luk video