Tidligere ansat på plejecentre: - Det hele sejlede

Plejecenter Gødvad i Silkeborg Kommune har fået en stribe påbud af Styrelsen for Patientsikkerhed. Flere peger på, at det ikke er det eneste sted, hvor lignende ting finder sted.

Når Dorthe Brix hører om den ældrepleje, der fandt sted på Gødvad Plejecenter, er hun ikke overrasket.

- Det er jeg desværre ikke. Nej, det kommer ikke bag på mig.

Styrelsen for Patientsikkerhed har netop givet en række påbud til Gødvad Plejecenter for sjusk med medicin, en uværdig adfærd over for beboerne og mangel på fagligt kendskab. En sag, TV MIDTVEST kunne fortælle om fredag.

- Med mit kendskab til, hvad der foregår rundt omkring på plejecentrene i Silkeborg Kommune, er det et meget retvisende billede. Det er ikke bare Gødvad Plejecenter.

Dorthe Brix har været ansat på fem forskellige plejecentre i Silkeborg Kommune, hvor lignende ting har fundet sted.

- Jeg præsterede at komme ind til en borger klokken 11:15. Det var første gang, hvor jeg kom ind til ham på en dagvagt, hvor han ligger i sin seng, og det hele sejlede. Da fik han også først sin morgenmedicin. Den skal man jo have klokken 8 om morgenen, fastslår Dorthe Brix.

Lige nu er hun sygemeldt.

Formand for FOA Silkeborg-Skanderborg Ulla Gram er ikke overrasket over, at ældreplejen halter i Silkeborg Kommune.
Formand for FOA Silkeborg-Skanderborg Ulla Gram er ikke overrasket over, at ældreplejen halter i Silkeborg Kommune. Foto: TV MIDTVEST

Kun toppen af isbjerget

Hos Fagforeningen FOA er man heller ikke overrasket over, at ældreplejen halter i Silkeborg Kommune. Lige nu tror de, at man kun har set toppen af isbjerget.

- Det tror jeg ud fra det, vores medlemmer siger til os: Hvordan de føler sig presset – hvordan de oplever hverdagen, fordi der er mangel på faglært personale, siger Ulla Gram, der er formand for FOA Silkeborg-Skanderborg.

quote Det er stærkt bekymrende.

Lene Fruelund (Enhl.)

Hos Enhedslisten erklærer man sig enig i, at kommunen har udfordringer på plejeområdet.

- Det er stærkt bekymrende, lyder det fra Lene Fruelund, medlem af Sundheds- og Ældreudvalget i Silkeborg Kommune for Enhedslisten.

Hun tilføjer:

- Det er jo en ualmindelig trist historie oppe på Gødvad, men selvfølgelig bekymrer det mig, når der er nogen, der siger, at det ikke er isoleret dertil.

Som medlem af Ældre- og Sundhedsudvalget i Silkeborg Kommune har du så ikke et ansvar for, at situationen er som, som den er?

- Jo, jo, og det ansvar det er efter min opfattelse, at de medarbejdere har for trange arbejdsmæssige vilkår til at løfte den opgave, som de skal løfte.

Silkeborg Kommune har udfordringer på plejeområdet, mener Enhedslisten.
Silkeborg Kommune har udfordringer på plejeområdet, mener Enhedslisten. Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

- Det her går helt galt

Hos seniorrådet i Silkeborg Kommune mener man, at store besparelse på området har gjort for ondt på ældreplejen.

- Vi har dialogmøde med politikerne, og vi har sagt: “Det her går helt galt. Og med de penge, I har afsat, der kan I ikke få enderne til at nå sammen,” siger Erling Prang, formand for seniorrådet i Silkeborg Kommune.

På grund af den pressede situation i ældreplejen valgte Dorthe Brix at opsige sin stilling. Nu håber hun, hele ændreområdet snart går mod lysere tider.

- Der håber jeg da rigtigt meget, at dem, der arbejder indenfor det her område, de kan blive anerkendt som fagpersoner, der kan deres kram.

TV MIDTVEST har i dag forsøgt at få en kommentar om sagen fra Silkeborgs kommende borgmester, Helle Gade (S). Hun er dog ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Se et tv-indslag om sagen på tvmidtvest.dk.