Succesen fortsætter: Østjysk vinbonde slår egen rekord

Jens Skovgaard Pedersen har stor succes med at producere danske frugtvine til hele verden. I weekenden valfartede folk til hans julemarked.

Jens Skovgaard er stifter af Cold Hand Winery, der producerer danske frugtvine med stor international succes. Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

I Hammershøj mellem Viborg og Randers ligger Cold Hand Winery, der producerer dansk frugtvin med stor succes. 

Ejeren hedder Jens Skovgaard Pedersen, og denne weekend invitererede han for tredje gang alle interesserede til julemarked på vineriet.

Læs også Jens laver Danmarks bedste frugtvin: Som at lave en sovs

Flere end1500 mennesker var mødt op for at høre mere om hans populære frugtvine.

Vi er kommet igennem til det amerikanske marked, og jeg tror, at vi kommer til at se en ret stor vækst på vores eksport til næste år.

Jens Skovgaard Pedersen, vinproducent

- Det går rigtig godt for os på de udenlandske markeder og i København, men jeg synes, det er rigtig dejligt, at vi også kan trække rigtig mange mennesker til helt lokalt, der gider at bruge weekenden på at smage vores produkter, siger han, mens det summer af liv til julemarkedet. 

En af dem som er taget til julemarked på vineriet er Lone Holmberg Dam fra Randers. Hun smager på en blomme-dessertvin. 

- Den smager fantastisk. Det er virkelig godt gået af ham, der har startet det herude. Det kan sagtens hamle op med franske vine, det smager faktisk meget bedre, synes jeg. 

Jens Skovgaard hælder en af sine frugtvine op til en af de mange besøgende. Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Højeste omsætning nogensinde

Flere anerkendte restauranter i både Danmark og udlandet er enige og har frugtvinene på vinkortet, og Jens Skovgaards vine har vundet flere priser for bedste frugtvin. Vinene består primært af æbler, men indeholder også alt fra kirsebær til solbær, blommer og stikkelsbær. Til årets julemarked er der da også ekstra stor opmærksomhed på vinene.

- Vi havde den hidtil højeste omsætning, vi har haft på en enkelt dag i vineriets historie i går, og kan vi matche det i dag, så er det over al forventning, siger han med et stort smil. 

Læs også Østjysk frugtvin på eksporteventyr i Tyskland

Hans frugtvinsforretning vækster med 35 procent om året, og det har den gjort, siden han grundlagde vineriet i 2010. Den vækst forventer Jens Skovgaard Pedersen vil fortsætte i det nye år.

- Vi er kommet igennem til det amerikanske marked, og jeg tror, at vi kommer til at se en ret stor vækst på vores eksport til næste år, siger han. 

Nedenfor kan du se et indslag fra Cold Hand Winery.

04:45

Cold Hand Winery har succes med at producere vin i Danmark

Luk video