Stjålne jakker sælges på Facebook: - Jeg er overrasket

En butiksejer i Silkeborg fik stjålet dyre vinterjakker, og nu drukner han i henvendelser om billige jakker til salg på Facebook

Butiksejer Henrik Thomsen har fået flere hundrede henvendelser fra folk, der har set stjålne mærkevarer til salg på Facebook. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

I november blev der stjålet jakker for en kvart million kroner fra dametøjsforretningen Laura Thomsen Luxury i Silkeborg.

Siden er indehaveren nærmest druknet i henvendelser fra folk, der har set meget billige jakker til salg på Facebook. 

Læs også Butiksindehaver risikerer bøde: - Jeg vil gøre det igen

- Jeg har fået hundredvis måske tusind henvendelser på, hvem der sælger, og hvad der er til salg og foregår på Facebook, siger Henrik Thomsen, der ejer butikken i Silkeborg, og fortsætter:

- Før det her skete, var jeg ikke klar over, at der egentlig foregik det her sorte marked på de her medier, og det undrer mig meget, at det egentlig kan lade sig gøre. Folk er lige så forargede, som jeg er.

I november havde butikken i Silkeborg besøg af fire mænd, der stjal jakker for over en kvart million kroner. Foto: Privatfoto

Dyre jakker til under halv pris

Butiksejeren i Silkeborg får henvendelserne kommer fra folk, som har set jakker af samme mærke til salg på Facebook - et mærke, som de stjålne jakker i butikken i Silkeborg også var fra.

Ifølge butiksejeren koster jakkerne normalt 12.000 kroner pr. styk, men bliver på Facebook solgt for 4-5.000 kroner.

Jeg bliver vred over, at Facebook tillader, at det kan lade sig gøre, og jeg undrer mig over, at politiet ikke er mere opmærksomme på, hvad der foregår.

Henrik Thomsen, ejer, Laura Thomsen Luxury 

- Det er tankevækkende, at der sidder en person, som har flere jakker til salg i flere størrelser på én gang. Det er de færreste, der køber ti jakker for at sælge dem på Facebook efterfølgende, så ud fra den device kunne jeg forestille mig, at det her var hælervarer, siger Henrik Thomsen.

Henrik Thomsen brugte Facebook til at offentliggøre billeder af gerningsmændene til tyveriet i butikken. Foto: Morten Thomsen - TVMIDTVEST

Henrik Thomsen brugte Facebook til at offentliggøre billeder af gerningsmændene til tyveriet i butikken, som fandt sted den 19. november omkring middagstid. Og nu viser det sig altså, at det er på selvsamme platform, at jakkerne bliver solgt.

- Jeg er meget overrasket. Både over at det bliver solgt her og til så lidt, men også at der er så mange, der vil købe jakkerne på Facebook. Det gør mig lidt harm. Jeg bliver vred over, at Facebook tillader, at det kan lade sig gøre, og jeg undrer mig over, at politiet ikke er mere opmærksomme på, hvad der foregår på de her offentlige medier.

Læs også Frækt tyveri: - De har stjålet jakker for 264.000 kroner

En af Facebook-grupperne, hvor der bliver solgt dyre jakker til billige penge, er gruppen Design Møbler Replica. Her sælger en person Moncler-jakker i Aarhus. Der er dog ingen kvittering at få.

Politiet har ikke ønsket at kommentere sagen.

Butiksejer Henrik Thomsen fortæller, at henvendelserne fra folk på Facebook overrasker ham meget:

01:02 Luk video