Speciale om ulvens tilbagevenden: Vil høre borgernes mening

Efter flere år med debat om ulvens færden i de midt- og vestjyske vil to studerende fra Aarhus Universitet i dialog med beboerne i ulveland

Foto: VALERY HACHE - SCANPIX

I samarbejde med TV MIDTVEST

Ulven har været en del af den midt- og vestjyske natur i flere år efterhånden, og den har skabt masser af overskrifter i medierne og vrede kommentarer på de sociale medier.

Men hvad siger borgerne i de områder, hvor ulven er rykket ind? 

Det vil to studerende ved Aarhus Universitet nu forsøge at finde ud af.

Det kunne være interessant at høre fornemmelsen blandt dem, der lever med ulven.

Caroline Mikkelsen, Biologistuderende, Aarhus Universitet

De skriver speciale om ulve-debatten, og i den anledning inviterede de tirsdag aften til dialogmøde i Plexus i Idom-Råsted.

- Det kunne være interessant at høre fornemmelsen blandt dem, der lever med ulven herude i stedet for dem, der råber rigtig højt på både ja og nejsiden, siger Caroline Mikkelsen, der studerer biologi.

Læs også Flertal vil ulvebestand til livs: Ulovligt lige nu, siger forsker

Hun mener generelt, at der mangler en saglig dialog i debatten. 

- Der er rigtig nemt at kalde hinanden en masse ting på Facebook i stedet for at sætte sig ned og snakke om det, siger hun.

De to studerende håber nu at kunne finde en interesserede nok til at holde en række workshops i løbet af efteråret for at få gang i en mere konstruktiv debat. 

Læs også Ulveobservatør: Den danske natur har brug for ulven

- Vi har ikke mandat til at lave forvaltningsplanen om, men det kunne være interessant at se, hvordan et bud på sådan en kunne se ud, når man lever ulven til hverdag, siger Caroline Mikkelsen. 

01:49

Peter Sunde fra Aarhus Universitet forsøger at kortlægge antallet af ulve i Danmark

Luk video