Silkeborg-motorvej skal kunne modstå vandmasser

Vejdirektoratet skal henover efteråret i gang med at lave dræn langs den nedgravede del af Silkeborgmotorvejen

Det er snart et år siden, at Silkeborgmotorvejen blev indviet den 11. september, og nu har Vejdirektoratet planer om endnu et byggeprojekt i det nedgravede stykke gennem Silkeborg. 

Det skriver Midtjyllands Avis.  

Billedet er fra indvielsen af motorvejen, hvor folk blandt andet fik lov at cykle, gå og løbe på løbehjul på den nye motorvej. 
Billedet er fra indvielsen af motorvejen, hvor folk blandt andet fik lov at cykle, gå og løbe på løbehjul på den nye motorvej. 

Forventninger om større nedbørsmængder i fremtiden får Vejdirektoratet til henover efteråret at sikre Silkeborgmotorvejen mod oversvømmelser med et dræn.

- I vinteren 2015-2016 stod grundvandet rigtigt højt i en periode. Der var ikke nogen fare for motorvejen, men vi har dog på den baggrund vurderet, at motorvejen bør gives en ekstra sikring, så vi sikrer anlægget på langt sigt, så det kan holde i - populært sagt - 100 år, siger projektleder i Vejdirektoratet, Mike Boesen til mja.dk

Drænet skal sikre motorvejen mod ekstraordinært højt grundvand, og betyder, at trafikanter nord for Østre Ringvej henover sensommeren kan blive påvirket af gravearbejde mellem Oslovej og Gudenåbroen.  

Gudenå Renseanlæg

Politikere i kovending til en halv milliard: Naboerne jubler

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: 497 nye smittetilfælde fundet i Danmark

Elgiganten

Nu åbner de endelig: - Det er som om, at vinteren er forbi

Hjemmeskole studerende

play De fleste studerende føler sig ensomme under nedlukning

Vintergækker

play Første forårsuge giver comeback til kulde og mulige snebyger

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

play Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen