Schweiz åbner ambassade i Silkeborg

Silkeborg fik fredag sin egen schweiziske ambassade. Dog kun for én dag

Fredag blev det schweiziske flag hejst i Silkeborg, og den schweiziske ambassadør i Danmark, Benedikt Wechsler, kunne indtage et noget anderledes ambassadørskrivebord på Café Drewsen på Silkeborg Torv.

Det kunne han, fordi schweizerne her åbnede en pop-up ambassade for en enkelt dag.

- Som ambassadør skal du varetage interesserne for dit land, og jeg mener, at det vigtigste for os er, at vi møder borgerne, hvor de er og kan skabe forbindelser til vores land, siger ambassadør Benedikt Wechsler.  

Hvad vil du vide Schweiz?

Her kunne borgerne komme forbi til en schweizisk kop kaffe og spørge ambassadøren om alt det, der er værd at vide om Schweiz. 

- Vi har meget mere til fælles end forskelligheder. Vi er begge små lande, som mener, at fællesskabet er meget vigtigt, og at vi har solidaritet blandt befolkningen og tager os godt af hinanden med et velfungerende socialt velfærdssystem, fastslår ambassadøren.

Inden pop-up ambassaden åbnede, viste Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V), ambassadøren rundt på Museum Jorn, som rummer en af Danmarks største kunstsamlinger og værker af Asger Jorn.

- Jeg synes, det er fantastisk at have besøg af en ambassadør, som siger, at han gerne vil tale med folk og fortælle lidt omkring, hvad Schweiz er for et land og høre lidt omkring, hvad Silkeborg kan tilbyde. Det er dejligt at have besøg af en, som åbner sig op på den måde, og samtidig får vi en mulighed for at sælge Silkeborg ude i den store verden, siger borgmester Steen Vindum (V). 

Schweiz's ambassade i Danmark ligger i Hellerup, og ambassadøren har også tidligere afholdt pop-up ambassader i Nuuk i Grønland, Aalborg, Aarhus og Sønderborg. 

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro

politibil

Politiet offentliggør billeder af mistænkt efter røveri

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

Mammografi model 254-17 _1489

Færre undersøgt for brystkræft: - Tag til screening, lyder opfordringen

20210226-083310-L-1920x1280we

Statsminister: Vi har et meget mere åbnet Danmark i maj

Vaccine

Vaccinationscentre i stress-test: 9200 midtjyder skal vaccineres i dag