Nyt bevis i sagen mod sexanklaget frikirkepræst

En protokol beviser ifølge et vidne, at den sexanklagede frikirkepræst havde mere ansvar for unge i kirken, end han hidtil har givet udtryk for

Foto: TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Sagen mod en frikirkepræst fra Silkeborg, der er tiltalt for at have misbrugt otte personer under 18 år, rullede mandag formiddag videre i retten i Viborg.

Her blev sagens første vidne afhørt, og det bragte nye oplysninger med sig.

Det viser sig nemlig, at frikirkepræsten har haft mere ansvar, end han indtil nu har givet udtryk for.

I sidste uge nedtonede ungdomspræsten ellers sit ansvar i frikirken i retten men ifølge vidnet, afslører en protokol, at han gennem årene har haft en del mere at skulle have sagt end først antaget.

Den tiltalte ungdomspræst har givet indtryk af, at han ikke har haft en pastor-titel, fordi hans virke i kirken hovedsageligt var at få en ungdomsafdeling op at stå. 

Læs også Frikirkepræst afviser forhold til barn under 15 år

Vidne: Afspejler ikke sandheden

Vidnet, som også er anmelder i sagen, mener dog ikke, at det afspejler sandheden. Han mener, at en protokol fra den nu nedlagte Byens Kirke beviser det modsatte.

I protokollen er der nedskrevet detaljer fra forskellige ledermøder i kirken, og her fremgår det altså, at præsten ved flere lejligheder har haft titlen som pastor.

Læs også Det skete der i dag: Præst tiltalt for sexovergreb

Vidnet og anmelderen er far til to piger, som præsten er tiltalt for at have krænket.

Faderen gav i retten også udtryk for, at kirken med den tiltalte i spidsen bestemte meget over døtrenes liv. I kirken fik de blandt andet at vide, at de ikke længere måtte betro sig til forældrene, og at deres forældre var besat af djævlen.

Læs også Præst erkender seksuelt forhold til dreng under 18 år

Har misbrugt både drenge og piger

Ifølge anklageskriftet har frikirkepræsten misbrugt både drenge og piger i alderen 14 til 18 år. Han er blandt anklaget for at have bedt sine ofre om at tage tøjet af, rørt ved deres kønsdele, onaneret foran dem og for at have haft både oralsex og analsex med nogle af dem.

Præsten fra Byens Kirke’ i Silkeborg blev tirsdag den 7. marts i år anholdt i Billund Lufthavn, da han ankom med flyet fra USA, hvor han havde befundet sig siden 2011.

Sagen indtil videre

  • I 2010 begyndte Midt- og Vestjyllands Politi at modtage anklager mod præsten om seksuel omgang med mindreårige. Oplysningerne var dog for sparsomme til, at politiet på dette tidspunkt kunne anholde ham. 
  • I 2011 forlader han landet og tager til USA for at starte en ny menighed op. 
  • I 2012 voksede antallet af anklager mod præsten, men der kom stadig ikke en sigtelse af præsten. 
  • Derefter lå sagen stille indtil begyndelsen af 2016, hvor flere unge stod frem og fortalte politiet om seksuelle overgreb begået af præsten. 
  • I september 2016 blev præsten anholdt i USA på nogle anklager om gambling og servering af alkohol til mindre-årige i delstaten Florida. 
  • Tirsdag den 7. marts 2017 blev han anholdt i Billund Lufthavn, efter han er rejst hjem fra USA. 
  • Onsdag den 8. marts 2017 blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Viborg. Her blev han varetægtsfængslet i fire uger. 
  • Mandag den 5. februar 2018 begyndte afhøringen af sagens første vidner.