Nu tager Lars Larsen første skridt mod sit mini-Ikea

​Lars Larsen slår virksomhederne Actona Company A/S og Interstil A/S sammen

Foto: Henning Bagger - Scanpix

I samarbejde med TV MIDTVEST

Lars Larsen ønsker at skabe et mini-Ikea. Det fortalte dynekongen i juni, og nu har han taget første skridt.

Han har slået to af Danmarks store møbelvirksomheder, Actona Company A/S og Interstil A/S, sammen.

Læs også Lars Larsen åbner butikker i Asien

Begge virksomheder ejes af Lars Larsen Group, og planen er, at de to virksomheder skal blive en af Europas største møbelleverandører med en samlet omsætning på over 1,7 milliard kroner.

- Interstil og Actona har hver for sig opbygget en stærk international markedsposition på møbler i moderne design. De to virksomheders sortiment komplementerer hinanden godt, og jeg er sikker på, at vi med sammenlægningen vil kunne tilbyde nogle endnu bedre løsninger for vore kunder i fremtiden, siger administrerende direktør i Actona Company A/S Torben Skov Villadsen i en pressemeddelelse.

Store muligheder 

Torben Skov Villadsen fortsætter som administrerende direktør for det nye fælles selskab, der fortsætter under navnet Actona Company A/S, og ligeledes får hovedkontor på Actona Companys nuværende adresse i Tvis ved Holstebro.

De nuværende ansatte i Interstil og Actona får tilbudt job i det nye selskab, og Torben Skov Villadsen ser frem til samarbejdet.

- Jeg glæder mig til at komme til at arbejde sammen med de dygtige ledere og medarbejdere, som har været med til at udvikle Interstil, siger Torben Skov Villadsen.

Det gælder også samarbejdet med Interstils administrerende direktør, Henrik Althoehn Henriksen, der i forbindelse med sammenlægningen har valgt at udtræde af den daglige ledelse. Actona Company vil dog fortsat kunne trække på hans viden, idet han indtræder i Actona Companys bestyrelse.

Sammenlægningen af de to virksomheder træder endeligt i kraft den 1. september 2017.

OM VIRKSOMHEDERNE


Actona: 
Actona Company A/S er en af Nordeuropas største møbelvirksomheder og beskæftiger cirka 1.200 medarbejdere på verdensplan. Virksomheden har hovedkontor i Tvis, Holstebro og egne produktionssteder i Kina og Ukraine. Actona Company A/S leverer møbler til alle boligens rum til førende møbelkæder over hele verden. Virksomheden designer, producerer og leverer møbler i moderne design til kunder i over 80 lande.
Om Interstil: 
Interstil A/S fører et bredt program af møbler, designet af egne og eksterne designere. Produktprogrammet afsættes til udvalgte key accounts over det meste af verden.  Interstil har hovedkontor i Horsens og datterselskaber og afdelinger i Sverige, Kina og Vietnam. Virksomheden beskæftiger cirka 170 medarbejdere verden over.