Mangel på corona-vaccine: Borgere vil få aflyst deres tider

Region Midtjylland har kun fået omkring halvdelen af de lovede doser. Derfor prioriterer man nu at give plejehjemsbeboerne det andet stik.

Mangel på vacciner mod coronavirus betyder nu, at Region Midtjylland er tvunget til en drastisk ændring i sine planer.

Helt overordnet indebærer det, at store dele af vaccinationsprogrammet bliver rykket længere ud i fremtiden. Både borgere og ansatte i regionen og kommunerne vil altså blive vaccineret senere end planlagt.

Men ændringen betyder også, at nogle borgere, der allerede har fået en tid til at blive vaccineret, vil få besked om, at aftalen er udskudt.

Det gælder også borgere, der allerede har fået det første stik, oplyser koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, til TV MIDTVEST.

- Jeg tror, at der vil være borgere, der kan risikere at deres tid til anden vaccine udskudt. Nu er det vores mål, at de skal vaccineres anden gang inden for 28 dage - før var det 21 dage. Det er ikke særligt tilfredsstillende, men patientsikkert, siger koncerndirektøren.

Prioriterer beboere på plejehjem

Han understreger, at regionen i første omgang prioriterer at få afsluttet vaccinationen af beboere på plejehjemmene, så de kan få det andet stik til aftalte tid.

Hele problemet er opstået, fordi Region Midtjylland har fået 7500-8000 færre doser end lovet. Det svarer til, at regionen kun har fået halvdelen af de doser, man havde regnet med. Det er et problem, der gælder i hele landet.

- Det er en alvorlig og rigtig ærgerlig situation, som vi desværre ikke har mange muligheder for at påvirke, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Præcist hvor mange borgere, der vil få aflyst deres tid, vides endnu ikke. Regionen går nu i gang med at lave en ny vaccinationsplan, og de borgere og medarbejdere, der bliver berørt af forsinkelsen, får direkte besked.

Anders Kühnau siger, at der forhåbentligt snart kommer mere gang i vaccinationerne.

- Allerede fra næste uge forventer vi – som det ser ud nu - at få stort set den forventede mængde vacciner, så der er håb forude, siger han i pressemeddelelsen fra regionen.

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus

jette skive rådmand sundhed og omsorg

Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost

Hjemmeundervisning

Undervisningsminister vil have flere børn til nødundervisning

020321 Genåbning REAX ILVA ATT 19.30 Still

Genåbningskrav vækker frustration hos store butikker: - Det giver ingen mening