Mand blev slæbt hen ad asfalten, da han forsøgte at standse spritbilist

En handlekraftig mand fra Skanderborg fik knubs, da han natten til søndag forsøgte at standse en spritbilist på Silkeborgmotorvejen.

Skanderborgenser åbnede bildøren og forsøgte at tage bilnøglen fra 21-årig spritbilist. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV MIDTVEST

En snarrådig 47-årig mand fik omkring klokken halv to natten til søndag mistanke til, at bilisten foran ham kørte spritkørsel.

Han ringede med det samme til politiet og med ordensmagten i røret, fulgte han efter spritbilisten, en 21-årig mand fra Stoholm, da han kørte ind på en rasteplads langs Silkeborgmotorvejen.

Læs også Kyniske svindlere slår til: Kampsportklub nær snydt for 34.000 kroner

Herefter åbnede den 47-årige døren og forsøgte at tage bilnøglen, så den 21-årige ikke kunne fortsætte køreturen i sin brandert.

- Den 21-årige begyndte så at bakke med anmelderen hængende langs bilen. Han fik nogle hudafskrabninger på benene af at blive trukket hen ad asfalten, forklarer vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Simon Skelkjær.

Dermed lykkedes det spritbilisten at ryste anmelderen af sig og køre videre – dog kun for en kort bemærkning.  

Læs også Færgechef efter vild debat: - Vi slår ikke nogen ihjel, hvis de spiser pommes frites

Den 21-årige mand fra Stoholm blev kort tid efter anholdt af politiet, der var nået frem strækningen.

Ros fra politiet: - Det er godt arbejde

Tilbage er der rosende ord fra politiet til anmelderen, der forsøgte at skride ind.

- Det er godt arbejde, men jeg vil samtidig minde om, at man også skal huske at passe på sig selv i de her situationer, siger Simon Skelkjær.

Læs også Optagelser blev kaldt 'umenneskelige' – nu vender kommune på en tallerken

Spritbilisten er nu sigtet for at have kørt i alkoholpåvirket tilstand og for at være til fare for andres liv og førlighed.