Majbritt har indsamlet 177.000 kroner til indlagte børn

Legeheltene på Regionshospitalet Viborg har fået overrakt 177.000 kroner og tre nye malerier. Det sker efter en indsamling igangsat af silkeborgenser.

Der er blevet samlet 177.000 kroner og tre kunstværker ind til børn og unge på Regionshospitalet Viborg. Foto: Region Midtjylland

I samarbejde med TV MIDTVEST

Ventetiden på et sygehus kan være lang, når man som barn er indlagt.

For at gøre noget ved det har Majbritt Mikkelsen fra Sinding ved Silkeborg taget initiativ til at samle penge ind til Legeheltene, som gør hverdagen lidt nemmere for indlagte børn.

02:41

VIDEO: 21-årige Sofie Bjerregaard fra Randers fik som 18-årig kræft i lårbenet, og det betød hospitalsindlæggelser, operation og et smertefuldt ungdomsliv. Nu har hun kæmpet sig over sygdommen, og for nylig kæmpede hun så for andre i samme situation til 'Stafet for livet'.

Luk video

Penge til mere leg

Pengene er blandt andet blevet indsamlet gennem projektet Legedysten, hvor lokale erhvervsfolk har dystet om at samle flest penge ind til fordel for Legeheltene i Viborg.

Læs også Så lykkedes det: Længe ventet besøg af kronprinsessen

I alt er der blevet samlet 177.000 kroner og tre nye malerier ind til Legeheltene på Regionshospitalet Viborg. Pengene skal være med til at få mere leg på programmet.

Majbritt Mikkelsen afleverede forleden donationen samme med kunstner Peter Lundberg, der har lavet malerierne til afdelingen. 

HVEM ER LEGEHELTENE?

  • Legeheltene er startet af Børneulykkesfonden.
  • Legeheltene arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn mellem 1-14 år, der hvert år indlægges i Danmark.
  • Legeheltene tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn. Formålet er skabe en mere aktiv hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne.

    Kilde: Børneulykkesfonden