Lyserød snog kommer til Aarhus

Snogen fra Vinderup skal udstilles på Naturhistorisk Museum i 14 dage - herefter skal den ud til en privat mand, der er ekspert i krybdyr

Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Den lille lyserøde snog, som Dorthe Davidsen onsdag fandt ovenpå en flisbunke i sin have i Vinderup, kan fra lørdag formiddag studeres på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Dorthe Davidsen afleverede torsdag snogen til museets vicedirektør Henrik Sell, og han glæder sig til at kunne præsentere den lille slange for publikum. 

Dorthe Davidsen og naturvejleder Jan Kjærgaard afleverede torsdag den lille lyserøde snog til Henrik Sell fra Naturhistorisk Museum i Aarhus. Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

- Den er helt fantastisk og enestående. Naturvejleder Jan Kjærgaard, der er ekspert på området, har aldrig set sådan en, og det siger lidt om, hvor speciel den er, siger Henrik Sell.

Skal ud til privat samler

Snogen kommer til at indgå i en udstilling sammen med seks andre levende slager og en række døde dyr fra museets udstilling. 

Udstillingen bliver på museet i 14 dage, og herefter er det meningen, at snogen skal ud til en privat samler, der er ekspert i krybdyr, fordi museet normalt ikke har levende dyr i sin samling.

Læs også Sjældent syn: Giftslange har lagt 14 æg

Snogen, der måler 16 centimeter, er formentlig udklækket for få dage siden. Naturvejleder Jan Kjærgaard sagde onsdag til TV MIDTVEST, at den ikke havde nogen chance for at overleve i naturen. 

For det første er den alt for synlig for fjender, for det andet har den formentlig et dårligt syn, og for det tredje betyder den lyse farve, at er dårlig til at optage varme og dermed til at fordøje føden.