Lotto-bedrager har snydt flere købmænd: Fik udbetalt 9200 kroner på falske kuponer

Silkeborg Politi opfordrer butikker til at være meget opmærksomme, når de udbetaler gevinster fra Danske Spil.

De seneste uger har politiet i Silkeborg modtaget ikke mindre end syv anmeldelse om snyd med gevinstkuponer fra Danske Spil. Derfor sender politiet nu en kraftig opfordring til butikker i området om at være ekstra påpasselige, når de udbetaler gevinstpenge.

- Medarbejderne bør være meget omhyggelige og sørge for at følge retningslinjerne for udbetaling af gevinster, siger politiassistent Flemming Bach.

Ifølge Silkeborg Politi er der en sammenhæng mellem sagerne, som alle er foregået i mindre købmandsbutikker. Signalementet af Lotto-bedrageren lyder nemlig næsten ens fra alle butikkerne.

- Vi har desværre ingen overvågningsbilleder af ham endnu, men alt tyder på, at det er den samme mand, der har været alle steder, siger Flemming Bach.

Medbragte fire falske kuponer

Tirsdag modtog politiet den seneste anmeldelse, som kom fra Spar i Grauballe. Her var gerningsmanden på besøg søndag eftermiddag, hvor han havde medbragt fire falske gevinstkuponer med 2300 kroner på hver. Han kunne derfor forlade butikken med 9200 kroner ekstra på lommen.

- Det er mange penge, og man bør måske være lidt mistroisk, når der kommer en person ind i butikken med fire kuponer på det samme beløb, siger politiassistenten.

Udover Spar i Grauballe har også SuperBrugsen i Østerbording og Min Købmand i Egeparken i Silkeborg udbetalt gevinster til Lotto-bedrageren.

Det er dog ikke hver gang, det er lykkedes ham at få penge med sine falske kuponer. I Kragelund, Engesvang, Sejs og Voel blev det kun til forsøg på bedrageri, da kuponerne blev afvist af personalet.

Efterlyser ejer af Citroën

Politiet arbejder nu på at indhente overvågning fra alle butikkerne og forsøger at komme i kontakt med ejeren af en sølvgrå Citroën C3 årgang 2008 med registreringsnummer CX 43 179 , der er blevet set i forbindelse med bedrageri-forsøget i Engesvang.

- Vi ved ikke, om det er ham, der er gerningsmanden, men han har måske noget med det at gøre, siger Flemming Just fra Silkeborg Politi.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på 114. 

Signalement

Yvonne Brix (1)

Yvonne kører ud for at hjælpe – meldes for at parkere ulovligt

Norddjurs Kommune rådhus Grenaa

Nyeste tal: Lille bedring i coronatal i Norddjurs

Søstrene Grene

Grundlæggeren af Søstrene Grene er død

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Dagens mest læste