Lod kunder bytte julegaver - nu nægter butiksejer at betale bøden på 10.000 kroner

Sagen skal nu i retten, fordi den er den første af sin slags. Butiksejeren mener, at sagen vil danne præcedens for fremtidige sager.

Under normale omstændigheder er det ikke i politiets søgelys, når en butik tillader sine kunder at bytte julegaver. Men under coronanedlukningen er der få ting, der kan betegnes som normale omstændigheder.

Derfor har tøjbutikken Laura Thomsen Luxury i Silkeborg modtaget et bødeforlæg på 10.000 kroner, netop fordi butikken tillod sine kunder at bytte julegaver lørdag den 2. januar.

Men den bøde vil Henrik Thomsen, som er gift med Laura Thomsen og medindehaver af butikken, ikke betale.

- Det overrasker mig, at politiet kan vurdere det til at være ulovligt, når bekendtgørelsen, som jeg agerer ud fra, ikke kan læses sådan, at man ikke må bytte varer i døren. Der står ikke noget om ombytning ud fra den paragraf, som jeg er sigtet for at overtræde. Der står, at man ikke må holde åbent og give adgang i butikken for kunderne – men det har vi heller ikke haft. De har stået udenfor og ”collectet” deres vare, forklarer butiksejeren.

Henrik Thomsens argument er, at butikken ikke havde åbent, fordi kunderne stod i døren og ikke havde adgang til selve butikken. De kunder, som fik byttet julegaver, havde på forhånd været i kontakt med Laura Thomsen, som derfor havde en bytteklar vare klar i døren.

Sagen skal i retten

Af den grund mener Henrik Thomsen, at han har en god nok sag til at lade sagen gå i retten.

- Så må vi lade domstolene afgøre, om det er ulovligt. Jeg og mine jurister kan ikke se, at vi har foretaget nogen ulovlig handling. Vi har ikke solgt. Vi har lavet en gestus for vores kunder, argumenterer han.

Henrik Thomsen har løbende haft en dialog med politiet. De fortæller ham, at han er den første i landet, der har ageret på den måde, og at der derfor er tale om prøvesag, mener medindehaveren.

- Havde jeg godtaget bøden, var der præcedens i forhold til fremtidige sager. Og i og med, at jeg prøver sagen i retten, er der nok andre, der vil fortsætte med at holde åbent på den måde, siger Henrik Thomsen.

regionshospital silkeborg

Patienter og personale evakueret på sygehus efter anmeldelse om røg

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken

Lige nu
Moderna-vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Fem danskere er nu færdigvaccineret mod corona

20210107-113242-L-1920x1054we

Vinterens koldeste nat og morgen: Mere end 10 graders frost

Fængselsmuseet Fængslet

Folk stod i kø for at komme i Fængslet

Else Jensen coronavaccination Plejehjemmet Ankersgade første vaccine

Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag