Lars Larsen åbner butikker i Asien

Lars Larsen har efterhånden indtaget hele Europa. Nu venter Asien

Foto: Henning Bagger - Scanpix

I samarbejde med TV MIDTVEST

Møbelselskabet IDdesign - med dynekøbmand og thybo Lars Larsen som ejer - er klar til at gå ind i Asien, skriver Finans.

Samtidig indledes en større offensiv, så dens udenlandske kæde med nu 21 butikker som minimum skal nå op på 42 om fem år.

Læs også Dynekongen udfordrer møbelgigant: Vil lave et mini-Ikea

IDdesign har netop indgået aftale med en partner, som først i 2018 åbner en stor butik med skandinaviske møbler i den koreanske hovedstad Seoul.

Planen er at etablere endnu flere butikker der de kommende år.

- Dermed rykker vi ind i Asien. Vi får mange henvendelser fra mulige partnere som vil være med, og det arbejder vi med, siger kædedirektør Piet Klein, IDdesign, til Finans.

Målet er en fordobling

Mens selskabets danske kæder også aktuelt ekspanderer med både nye butikker i Idemøbler og Ilva, arbejdes der i hovedsædet sideløbende med franchisekæden.

  Foto: Genre: Brian Bergmann - Scanpix

I den kommende tid kommer der således nye bolighuse til i både Qatar, Oman og Libanon.

- Målet er at fordoble franchisekædens størrelse inden for de næste fem år, siger Piet Klein til Finans.

Kædedirektøren fremhæver, at selv om der lige er lukket en første aftale i Asien, er fokus for ekspansionen især rettet mod nye markeder i Centraleuropa.

Læs også Lars Larsen rykker produktion fra Kina hjem til Europa

Piet Klein siger samtidig, at erfaringerne fra selskabets kæder kombineres, så eksempelvis Ilva drager nytte af den måde, som salget sker på i franchisekæden ude i verden - og omvendt.

Lars Larsen har tidligere sagt til Finans, at han med tiden ser muligheder i at lade de forskellige kæder i hans samlede koncern ekspandere under samme tag i store møbelhuse.