Kissmeyer afløser Esben Lunde i Folketinget - fortsætter i regionsrådet

Carsten Kissmeyer (V), der er 2. næstformand i Region Midtjylland, afløser Esben Lunde Larsen i Folketinget

Carsten Kissmeyer var fredag til Venstres sommegruppemøde på Hotel Marselis i Aarhus. Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Venstres leder af den blå blok i regionsrådet i Region Midtjylland bliver afløser i Folketinget for tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Han bliver siddende i regionsrådet, da han mener, de to poster kan kombineres, selvom han får travlt.

- Det er jo selvfølgelig lidt specielt, for jeg har jo sagt ja til at afløse Esben Lunde i Folketinget. Og det er jo en mulighed for også at få den del af demokratiet ind på lystavlen, om man så må sige. Så på den måde er det da en lidt speciel dag, siger Carsten Kissmeyer. 

Læs også Inhabil overlæge: Venstre vil have ændret loven

Han overtager pladsen for Esben Lunde Larsen, der tidligere på året ikke bare forlod sin ministerpost, men helt forlader dansk politik, og nu skal arbejde i amerikansk tænketank i Washington D.C. 

'Ikke vikaren fra helvede'

Carsten Kissmeyer forsøgte ved det seneste folketingsvalg at komme i Folketinget, men blev ikke valgt ind. Nu får den garvede politiker, der har 16 år som borgmester på CV'et fra Ikast og senere Ikast-Brande Kommune alligevel chancen for at prøve kræfter med folkestyret på Christiansborg. 

Læs også Region Midtjylland retter op på manglende it-sikkerhed

- Jeg bliver ikke vikaren fra helvede, som en eller anden SF'er var for nogle år siden. Jeg har tænkt mig at være konstruktiv også i den sammenhæng og arbejde politisk og løsningsorienteret, som jeg plejer, siger Carsten Kissmeyer. 

Gruppemøde i Aarhus

Nyheden falder sammen med, at Venstre fredag holder sommergruppemøde for folketingsgruppen på Hotel Marselis i Aarhus. 

På sin vej ind til sit første gruppemøde, møder Carsten Kissmeyer her partikollega og minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs. Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Carsten Kissmeyer glæder sig til at være med på sit første gruppemøde med resten af kollegaerne.

Læs også VIDEO: Supersygehusets nye helikopter-platform officielt indviet

- Man får nok ikke en fornemmelse af, hvornår der kommer et valg, for jeg er selvfølgelig spændt på, hvor længe jeg skal være i folketinget. Reelt kan det jo være ganske få dage. Det kan også være syv måneder, siger Karsten Kissmeyer

Travl periode venter

Carsten Kissmeyer leder i øjeblikket den blå blok i regionsrådet i Region Midtjylland. Han bliver siddende i regionsrådet. Han mener, at de to poster kan kombineres, uden at det går udover nogen af dem. 

- Der er ingen tvivl om, at jeg får travlt i den periode. Men når det så er sagt, så er det sådan, at regionspolitik på det niveau, jeg nu er havnet på, der bruger jeg jo ikke hele tiden på det. Jeg bruger noget der ligner tre dage om ugen på det regionale. Og så sidder jeg jo faktisk i Danske Regioners bestyrelse, og det arbejde foregår også i København, siger Carsten Kissmeyer. 

Fakta om Carsten Kissmeyer

* 65 år gammel

* Kissmeyer har været opstillet som kandidat til Folketinget en gang tidligere ved det seneste Folketingsvalg, hvor han fik 5823 personlige stemmer, som ikke var nok til at blive valgt ind. 

* Han var spidskandidat for Venstre til regionsrådsvalget sidste år og fik omkring 39.000 personlige stemmer, men tabte klart til socialdemokraten Anders Kühnau.

* I øjeblikket er han 2. næstformand for Region Midtjylland og leder af den blå blok i regionen.

* I 16 år var Carsten Kissmeyer borgmester i først Ikast og siden Ikast-Brande Kommune.