Kandis skabte festen: Selv borgmesteren var med

Flere end 700 var tirsdag til Kandis-koncert i Arena Midt i Kjellerup.

Der var dans, fest og højt humør da omkring 700 personer tirsdag var til stor Kandis-fest i Arena Midt i Kjellerup tirsdag.

- Jeg er vild med ham Johnny. Der er rigtig gang i hans sange, lyder det fra Claus Henriksen, der er tilknyttet Tre Birke ved Herning og desuden medlem af Kandis-fanklubben.

Festen var som udgangspunkt forbeholdt ældre samt personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

quote Publikum er meget spontane og lige på. De er ikke bange for at give udtryk for deres begejstring. Det er fantastisk at se efter al det corona.

Johnny Hansen, Kandis

- Det er så livsbekræftende at arrangere. De her borgere har brug for at komme ud og møde hinanden, siger Ann Kirkegaard, der er arrangør og medarbejder ved Aktivitetstilbuddet Kernen i Kjellerup.

Selvom hele showet er finansieret med hjælp fra kommunen, så kommer gæsterne fra flere af de omkringliggende kommuner. Ifølge arrangøren har 700 lagt vejen forbi sammenlignet med 520 ved sidste års debutfest.

- Det har rygtedes lidt, smiler arrangøren, der glæder sig over at tilskuddet gør det muligt for personalet at være med til festen.

Claus Henriksen er stor fan af Kandis.
Claus Henriksen er stor fan af Kandis. Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Særlig oplevelse for band

Fra scenen i hallen står Johnny Hansen - eller Kandis Johnny - sammen med resten af bandet og spiller op til dans.

- Publikum er meget spontane og lige på. De er ikke bange for at give udtryk for deres begejstring. Det er fantastisk at se efter al det corona, lyder det fra bandets forsanger.

Johnny Hansen glæder sig over, at både han og de fremmødte igen kan være til koncert.

- Det har været en lang coronakrise, hvor de ikke har fået besøg af venner og familie. Folk nyder virkelig at komme ud og slå sig løs, siger forsangeren.

quote Det er nogle mennesker, der har set frem til den her fest meget længe. Dem skulle vi nødig skuffe. Derfor skulle der et lille ekstra tilskud til.

Steen Vindum (V), borgmester, Silkeborg Kommune

Blandt de fremmødte var også Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V). Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge kommunen bruger på tilskud til koncerten, men han glæder sig over festen.

- Det har været nødvendigt at sikre, at den fest blev til noget. Det er nogle mennesker, der har set frem til den her fest meget længe. Dem skulle vi nødig skuffe. Derfor skulle der et lille ekstra tilskud til, forklarer borgmesteren.

Han forventer, at man også næste år vil invitere til koncert i arenaen.

- Jeg håber, at det vil vare ved.