Jyske Bank modtog trusselsbrev før pulverbreve

Alle Jyske Bank-afdelinger har været aflåst torsdag på grund af trusler mod banken. Fredag viser prøver, at pulveret var ufarligt.

Fredag står det klart, at det pulver Jyske Banks afdelinger i Holstebro og Kjellerup modtag torsdag var ufarligt.

Det fortæller Ole Vanghøj, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi fredag morgen.

- Analysen er blevet færdig her til morgen, og der var ikke noget farligt ved pulveret, fortæller han.

Alt personale må nu møde op igen.

Banken var forberedt 

Jyske Bank var forberedt, da der kom breve med et ukendt pulver til to af bankens afdelinger torsdag eftermiddag. Banken havde nemlig modtaget et trusselsbrev i morges.

- Vi har fået et brev i hovedsædet i Silkeborg i morges, hvor der bliver truet med aktioner mod banken af ikke nærmere defineret karakter, siger Erik Qvirin Hansen, der er direktør for kommunikation og marketing i Jyske Bank.

Torsdag eftermiddag modtog bankens afdelinger i Holstebro og Kjellerup hver et brev med et ukendt pulver. I Holstebro blev brevet åbnet; det gjorde det ikke i Kjellerup. Heldigvis er ingen i følge politiet blevet syge af pulveret.

På grund af truslerne i morges har alle Jyske Banks afdelinger været låst i dag. Planlagte kundemøder er blevet gennemført, men man har ikke kunnet gå ind fra gaden.

Post Nord finder yderligere to breve

- Vi har taget den forholdsregel, at vi har låst dørene i dag, og det gør vi også i morgen, siger Erik Qvirin Hansen.

Han ønsker ikke at oplyse, om gerningsmanden havde skrevet et motiv til aktionerne i trusselsbrevet. Men truslerne blev meldt til politiet med det samme.

Nordjyllands Politi oplyser her til aften til TV MIDTVEST, at også to filialer af Jyske Bank i Nordjylland var udset som mål for breve med pulver.

- Klokken 8 fik vi en melding fra Post Nord, at de havde fundet to breve med pulver på deres postcentral, fortæller vagtchefen for Nordjyllands Politi, Poul Fastergaard til TV MIDTVEST.

- Brevene var til Jyske Banks afdelinger i Frederikshavn og Aalborg, fortæller vagtchefen.

Har oplevet trusler før

Politiet regner med det er samme pulver og afsender på begge breve. Men om det er biologisk materiale eller kemisk, det er blandt andet det, som nu skal undersøges nærmere.

Når Statens Seruminstitut får taget prøver af pulveret i både Kjellerup og Holstebro, skal det i følge politiet tilbage til seruminstituttet, hvor det skal analyseres i løbet af natten.

Politiet mistænker, det kan være samme gerningsmand eller mænd, der står bag afsendelse af brevene, da de ligner hinanden både med hensyn til indhold og afsender.

Jyske Bank har oplevet trusler før og har også modtaget breve med pulver for nogle år siden, men uden at der reelt var tale om giftigt indhold i brevene.