Grand Prix-Rasmussen: Jeg er nok ikke en rigtig viking

Det lange hår og skæg er en del af hverdagslooket, men ellers føler Jonas Rasmussen sig ikke som en rigtig viking

Hvis jeg klippede skægget af, så ville mine børn formentlig ikke kunne genkende mig, lyder det fra Jonas Rasmussen.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Han blev kendt som den syngende viking, da han i februar vandt det danske Melodi Grand Prix. 

33-årige Jonas Rasmussen fra Langå ved Randers føler sig dog ikke helt som en rigtig viking i virkeligheden.

Læs også Grand Prix-viking hyldet i Randers: - Du har gjort noget ekstraordinært

- Det er jeg sgu' nok ikke. Hvis en viking er en skandinavisk mand med langt hår og langt skæg, der tager sig af sin familie, så er jeg helt klart en viking. Jeg er dog på ingen måde en viking, der tager ud og plyndrer og sådan noget, og det er selvfølgelig en del af det, fortæller han. 

Sådan så det ud, da Jonas Rasmussen stod på scenen til Dansk Melodi Grand Prix 2018. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Jonas Rasmussen, der er født i Viborg, strøg helt til tops med sangen Higher Ground, og efter sit storslåede sceneshow i ægte vikingestil, kunne han dagen efter Melodi Grand Prixvågne op til titlen som Vikingen fra Langå.

Vikingesangen var fra start bookmakernes favorit, og østjyden vandt altså også seernes hjerter og sikrede en sikker sejr med 50 procent af stemmerne.

02:11

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND mødte en træt og overvældet Jonas Rasmussen dagen efter Melodi Grand Prix. Videoen er fra februar 2018.

Luk video

Har altid haft langt skæg

Selvom Jonas Rasmussen måske ikke føler sig som en rigtig viking, så har det lange hår og skæg været en del af hans udseende i mange år.

Læs også Østjysk vikingesang vinder melodigrandprix

- Det er måske lige til den lange side nu i forhold til, hvordan det plejer at være, men fuldskæg har været en del af mig siden jeg var en 23-24 år. Hvis jeg klippede det af, så ville mine børn formentlig ikke kunne genkende mig, siger han.

VIDEO: TV MIDTVEST har besøgt Jonas Rasmussen på Scenekunstskolen i Viborg. Se mere nedenfor:

03:44 Luk video