Fond donerer millioner til julehjælp: - Der er behov for det

Fonden bag Grundfos, Poul Due Jensens Fond, donerer i år to millioner kroner til julehjælp

Der er nu ekstra millioner på vej til årets julehjælpsindsamlinger.

For at være præcis er der tale om to millioner kroner, som kommer fra den erhvervsdrivende fond bag Grundfos, Poul Due Jensens Fond.

- Vi har valgt at donere til fire organisationer, som sørger for, der kommer julehjælp ud til værdigt trængende, siger Kim Nøhr Skibsted, der er direktør i Poul Due Jensens Fond.

- Det gør vi, fordi vi kan se og høre på de organisationer, der gør rigtig meget for at alle kan få en god jul, at der er et behov for det. Derfor har vi valgt at forhøje den julehjælp, vi plejer at give, lyder det. 

- Flere og flere har brug for det

Donationen er blevet sat op fra de normale 800.000 kroner, som hvert år bliver doneret. Ganske enkelt fordi det er en nødvendighed, forklarer fondsdirektøren. 

quote Vi lever i et rigt samfund, men det er som om, der er flere, der er faldet af toget, som kører. De har brug for andres hjælp.

Kim Nøhr Skibsted, direktør Poul Due Jensens Fond

- Der er flere og flere, der har brug for det, desværre.

- Vi lever i et rigt samfund, men det er som om, der er flere, der er faldet af toget, som kører. De har brug for andres hjælp. Der tror jeg, det er vigtigt at fonde og andre gode organisationer byder sig til, så familier, der er værdigt trængende, kan få en håndsrækning, lyder det fra Kim Nøhr Skibsted.

De fire organisationer, som hver får 500.000 kroner i julehjælp, er Mødrehjælpen, Frelsens Hær, Børnehjælpsdagen og Dansk Folkehjælp.

Nem og direkte julehjælp

Organisationerne er dog langt fra alene om at samle ind til julehjælp. For nylig var det den lokale Lions Club i Hinnerup, der på en meget direkte måde fik indsamlet varer til trængende familier. 

Kunderne i den lokale brugs blev simpelthen spurgt, om de ville købe en ting eller tre ekstra fra en stor indkøbsseddel og så donere varerne videre efter indkøbsturen.

- Folk er meget gavmilde, fordi det går til folk i kommunen, som ikke har så meget, fortalte Rie Christensen fra Lions Club til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Foran SuperBrugsen i Hinnerup kunne kunderne lørdag den 1. december støtte med en meget direkte form for julehjælp.

Er bare nemt

Louise Godthaab var en af de kunder, der tog imod tilbuddet og fandt ekstra varer på hylderne. Det blev blandt andet til lidt rugbrød og en sodavand.

- Jeg synes, at det er en rigtig god idé at give noget til nogen, som ikke har så meget i julemåneden, sagde hun og fortsatte:

- Det der med, at man lige putter en ekstra ting eller tre i favnen, det er bare nemt, når man alligevel er nede at handle.

Louise Godthaab var en af de kunder, der lørdag købte ekstra varer for at støtte indsamlingen.
Louise Godthaab var en af de kunder, der lørdag købte ekstra varer for at støtte indsamlingen.

Varer for 15.000 kroner

Hos Lions Club var der stor begejstring over gavmildheden fra kunderne, og der var ingen, som følte sig presset af, at de stod lige uden for brugsen og spurgte om den anderledes julehjælp.

quote Vi får et smil, og folk synes, at det er en god idé og absolut ikke anmassende.

Henning Møller, Lions Club

- Vi får et smil, og folk synes, at det er en god idé og absolut ikke anmassende, lød det fra Henning Møller fra Lions Club.

I alt blev der indkøbt varer for 15.000 kroner, som Lions Club dobler op. Varerne skal ud til 110 husstande i Favrskov Kommune.