Fankultur på skoleskemaet: Silkeborg er på charmeoffensiv

Silkeborg IF håber på at kunne lokke flere tilskuere på stadion, og derfor har de allieret sig med en 8. klasse i byen

Silkeborg IF vil gerne lokke flere tilskuer på stadion. Deres gennemsnit i denne sæson ligger på blot 2.000. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV MIDTVEST

Silkeborg IF er stormet op igennem 1. Division efter en svær start, men tilskuerne stormer ikke til stadion i samme grad. De har plads til 10.000 tilskuere på deres nye stadion, men snittet i denne sæson er blot på 2.000.

Det vil klubben gerne lave om på, og derfor er de i gang med en charmeoffensiv på Th. Langs Skolen i Silkeborg.

Vi trænger til at få nogle nye, unge mennesker ind og skabe en endnu stærkere fanbase og fankultur.

Niels Frydenlund, kommunikationschef, Silkeborg IF 

- Vi trænger til at få nogle nye, unge mennesker ind og skabe en endnu stærkere fanbase og fankultur, siger kommunikationschef i Silkeborg IF, Niels Frydenlund.

Derfor har klubben bestilt eller i hvert fald inviteret 8. klasse på skolen til at skabe stemning og opbygge en fanzone til søndagens kamp mod Hvidovre.

Silkeborg IF har givet 1000 billetter til skolen og håber, at de vender tilbage til andre hjemmekampe.  Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Til kampen vil eleverne udover kampråb byde på lykkehjul, tombola, pannabaner og muligvis en flødebollemaskine.

- På søndag kommer der en fanzone, som vi har arrangeret, og under kampen kommer der til at være konfetti og ting i den stil, så det skal I glæde jer til, siger Mads Mortensen, fra 8. klasse på Th. Langs Skole.

Silkeborg IF har givet skolen 1000 billetter, og de håber på, det vil give pote på den lange bane.

Hvis 300 af de 1000 som kommer på søndag, kommer igen til den sidste hjemmekamp mod Fremad Amager i år, så er vi allerede nået lang.

Niels Frydenlund, kommunikationschef, Silkeborg IF 

- Hvis 300 af de 1000 som kommer på søndag, kommer igen til den sidste hjemmekamp mod Fremad Amager i år, så er vi allerede nået lang, siger Niels Frydenlund.

Det er klokken 13:45 på søndag, Silkeborg IF spiller mod Hvidovre.