Fædre blev trætte af at vente på døtrene: Nu har de startet eget ridehold

En gruppe fædre har startet et ridehold i Kjellerup, der er blevet så populært, at der er venteliste til at komme med på holdet.

Herreholdet 'Young Guns' er efterhånden blevet lige så vilde med ridesporten, som deres døtre. Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Én gang om ugen står den på vaskeægte mandehørm i ridehallen i Kjellerup.

Her er en flok fædre nemlig blevet så trætte af ventetiden, mens deres døtre er til ridning, at de selv er hoppet i sadlen.

Læs også Kanonslag skræmte Carolines hest ihjel: Gerningsmænd er fundet men bliver ikke straffet

- Jeg synes selv, jeg er blevet hammergod. Men hvis du spørger min datter, er hun nok ikke enig, griner Søren Koldbro Petersen fra toppen af sin hest.

- Det er sjovt og udfordrende. Og så er vi jo en lille familie herude. Vi hygger os. Det er en god måde at være sammen på og få en snak om alt, hvad der foregår og rører sig. Det er en stor del af det, lyder det.

01:50

VIDEO: I april 2017 besøgte TV2 ØSTJYLLAND Kristian Jensen og Kallehavegaard Rideklub ved Randers. Dengang var han 62-årig og fuldstændig bidt af ridning.

Luk video

Hyggeøl fylder lige så meget som træningen

Fædrene er kommet i ridehallen gennem flere år. Sidste år fik de så idéen til at oprette holdet, som de kalder 'Young Guns', og holdet er allerede blevet så populært, at der er venteliste for at være med.

Jeg synes selv, jeg er blevet hammergod. Men hvis du spørger min datter, er hun nok ikke enig.

Søren Koldbro Petersen, rytter Kjellerup

Populariteten skyldes ikke mindst, at der er tid og plads til en hyggeøl, når ridetræningen er overstået.

- Jeg kunne sagtens blive hjemme, men vi har jo vores øl og fredagshygge, som er en stor del af det, siger Robert Jensen, der også er med på 'Young Guns'-holdet.

Kun 7000 mandlige ryttere

Det bruger de efterhånden hesteglade herrer ifølge eget udsagn næsten lige så meget tid på som selve ridesporten.

Herreholdets høje humør er naturligvis også blevet bemærket i klubben.

Læs også 62-årig bidt af ridning: 700 kg flytter sig på det mindste vink

- De er muntre, så det er et rigtig godt hold at have herude. De er med til at skabe noget liv, siger Marlene Papsø, der er formand for Kjellerup Sportsrideklub.

Selv om mandeholdet i Kjellerup er et hit, så er mændene generelt i undertal i ridesporten. I 2017 havde Dansk Rideforbund knap 7.000 mandlige medlemmer mod 58.000 kvindelige.

Se et indslag om herrernes ridehold i Kjellerup herunder: 

02:04

Video: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Luk video