Få de gode tricks: Sådan laver du den perfekte bombe

39-årige Jimmi Andersen har vundet to bronzemedaljer til verdensmesterskaberne i Splash Diving - bomber i vand

01:46

Ofte er det børn og unge, der har det sjovest med at lave bomber i svømmehallen, men der er faktisk også voksne mennesker, der konkurrerer i at være den bedste til at lave bomber i vand.

Jimmi Andersen fra Silkeborg har lige været til verdensmesterskaberne i Splash Diving, hvor han fik to bronzemedaljer med hjem, så han kender sit kram. Ifølge ham, er der tre ting, som er med til at forme den perfekte bombe. 

Man skal sige til sig selv, at det kommer til at gøre ondt. Ellers bliver det ikke en god bombe.

Jimmi Andersen, bronze-vinder, VM, Splash Diving 

- Når den bliver bedømt af dommerne, bliver den bedømt på vandplask, på om det er en af de officielle vandbomber, og så på vandbombens lyd, siger den 39-årige Jimmi Andersen. 

Der skal nemlig være stil over en god vandbombe, og derfor er der en officiel 'jumpchart' med de forskellige bomber, der er godkendte. 

Her er den officielle liste over godkendte bomber til Splash Diving Mesterskaberne. Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Det sidste gode tip, som han vil give til folk, der vil lave en god bombe, er ikke at være bange - for så bliver det ikke et godt spring. 

- Man skal sige til sig selv, at det kommer til at gøre ondt. Ellers bliver det ikke en god bombe, man laver. Hvis man bliver bange, så trækker man sig, og så bliver bomben ikke ligeså god, siger bronzevinderen. 

Skal du ud og imponere dine venner med en vandbombe? Husk at kig dig for nede i vandet, inden du springer, så du ikke rammer nogen. 

Herunder kan du få flere af Jimmis gode råd: