Euforien breder sig: Fanklub får nye medlemmer hver dag

Efter 20 år uden at være i nærheden af medaljer er der nu igen metal på vej til Silkeborg IF. Succesen kan i den grad aflæses i antallet af medlemmer i klubbens fanforening.

- Når man træder frem som sejrherre, så er familien uendelig stor. Men når dagen kommer, hvor man må se nederlaget i øjnene, så bliver den pludselig meget lille.

Det er godt nok et citat, som handler om politik, og som er fremsagt af en tidligere statsminister, men faktisk kunne det måske også passe meget godt ind i sportens verden. Det kan man i hvert fald formentlig skrive under på, hvis man har noget at gøre med Silkeborg IF.

Efter 20 år med et fodboldhold, der vel bedst af alt kan betegnes som middelmådig, så er klubben nu igen i besiddelse af et tophold, og det kan i den grad mærkes på antallet af medlemmer i klubbens fanklub.

- Jeg får én til to indmeldelser dagligt. Jeg kan næsten ikke følge med. Allerede nu har vi fyldt en dobbeltdækker bus og en almindelig bus til den sidste udebanekamp mod Brøndby. Vi kunne sikkert godt fylde flere, men vi skal også lige have fundet én, der kan køre dem. Der er en kæmpe interesse, fortæller Lis Winnie Hansen, der er formand for Silkeborg-fanklubben Sifosis.

Jysk Park i Silkeborg har denne sæson været flittigt besøgt. Hertil aften blev det dog knap så fornøjeligt et syn for de mange fans af hjemmeholdet. Silkeborg IF tabte 1-4 til FC Midtjylland.
Jysk Park i Silkeborg har denne sæson været flittigt besøgt. Hertil aften blev det dog knap så fornøjeligt et syn for de mange fans af hjemmeholdet. Silkeborg IF tabte 1-4 til FC Midtjylland. Foto: Simon Hvid Sig / TV MIDTVEST

Nederlag på festdagen

Siden sidste gang Silkeborg IF vandt medaljer var i 2001, men siden har fansene af klubben måtte gå så grueligt meget igennem. Hele seks gange har de været vidne til, at deres røde fodboldhelte er rykket ned i 1. division, men siden sidste sommer har klubben ikke set sig tilbage.

Efter oprykningen fra landets næstbedste fodboldrække har klubben charmeret fodboldelskere fra hele landet, og nu har klubben sikret sig denne sæsons bronzemedaljer. Selvom det for nogle måske bare er fodbold, så har det i den grad betydet noget for stoltheden i hele byen, lyder det fra chefredaktøren på Midtjyllands Avis.

- Vi vil jo alle sammen gerne være stolte af den by og den egn, vi kommer fra. Og når man så kommer fra en by, hvor fodboldholdet igennem en hel sæson har spillet det mest sexede fodbold og har vundet respekten fra alle eksperter og alle fodboldinteresserede i Danmark, så er det klart, at så stikker silkeborgenserne brystet frem, og så er de stolte, lyder det fra chefredaktør Hans Krabbe.

Silkeborg IF tabte godt nok hertil aften 1-4 til lokalrivalerne fra FC Midtjylland, men det rokker ikke ved, at bronzemedaljen er i hus. Sæsonens sidste kamp spiller de på søndag ude mod Brøndby IF.