Dramatik i 1. division: Hvem rykker op i Superligaen?

Her kan du få et overblik over de forskellige scenarier i 1. division forud for sidste spillerunde, hvor Silkeborg IF har mulighed for at rykke direkte op i Superligaen.

Silkeborg ligger lige nu bedst placeret i kampen om den direkte oprykning til Superligaen, men alt kan fortsat ske forud for sidste spillerunde i 1. division. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV MIDTVEST

Når der lørdag klokken 13.45 sættes gang i sidste spillerunde i 1. division, er det med alt på spil for de to midtjyske tophold fra Silkeborg IF og Viborg FF, der duellerer om den direkte oprykningsplads til Superligaen.

Læs også Gyser i vente: Stort pres på Silkeborg i kampen om Superligaen

Tabellen i landets næstbedste række har sæsonen igennem været utrolig tæt, og derfor er der helt til det sidste blot et enkelt point mellem Silkeborg IF på førstepladsen og Viborg FF på andenpladsen.

Silkeborg IF får besøg af Nykøbing FC, mens Viborg FF, ligeledes på hjemmebane, møder Fremad Amager.

Nummer et rykker direkte op i Superligaen, nummer to skal spille playoffkampe mod Superligaklubben Hobro, mens nummer tre skal møde Vendsyssel i to playoffkampe om de sidste pladser i Superligaen.

TABELLEN I 1. DIVISION

1. Silkeborg IF – 58 point
2. Viborg FF – 57 point
3. Fremad Amager – 50 point
4. Lyngby – 49 point
5. Næstved BK – 49 point
6. FC Fredericia – 46 point
7. Nykøbing FC – 45 point
8. HB Køge – 42 point
9. FC Roskilde – 35 point
10. Hvidovre – 34 point
11. FC Helsingør – 31 point
12. Thisted FC – 29 point

Herunder kan du se det samlede overblik over de forskellige scenarier i den tætte 1. division.

Læs også Silkeborg IF brugte salg af profiler til at satse

Sidste spillerunde i 1. division (Kickoff klokken 13.45)

 • Silkeborg IF – Nykøbing FC
 • Viborg FF – Fremad Amager
 • Næstved BK – Thisted FC
 • FC Fredericia – Hvidovre
 • FC Helsingør – Lyngby
 • HB Køge – FC Roskilde

SÅDAN KAN SUPERLIGABEJLERNE RYKKE OP

 • 1. Silkeborg, 58 point, målscore 58-41 (+17):

Med en sejr hjemme over Nykøbing FC er førstepladsen og den direkte oprykning sikret. Men mindre kan gøre det. Silkeborg vinder rækken, hvis holdet i sidste runde henter mindst lige så mange point som Viborg.

 

Får Silkeborg færre point end Viborg, skal holdet møde Hobro i to playoffkampe.

 

 • 2. Viborg, 57 point, målscore 57-37 (+20):

Viborg møder på hjemmebane Fremad Amager, og Viborg skal på sidste spilledag hente flere point end Silkeborg for at snuppe førstepladsen og den direkte oprykningsplads. Alternativt venter Hobro i to playoffkampe. 

 

 • 3. Fremad Amager, 50 point, målscore 42-41 (+1): 

Med en udesejr over Viborg sikrer Fremad Amager tredjepladsen og playoffkampene mod Vendsyssel. Fremad Amager fastholder tredjepladsen, hvis holdet mindst matcher Lyngby og Næstveds pointtal i sidste runde.

 

 • 4. Lyngby, 49 point, målscore 49-46 (+3).
 • 5. Næstved, 49 point, målscore 42-39 (+3):

Både Lyngby og Næstved er afhængige af, at Fremad Amager snubler og mister point i sidste runde, da de skal have mindst et point mere end amagerkanerne for at overtage tredjepladsen.

 

Men hvis både Lyngby og Næstved rykker forbi, skal tredjepladsen afgøres på målscoren. Begge har et regnskab på plus 3 inden sidste runde, så holdet, der vinder størst, snupper altså tredjepladsen. Vinder de lige stort, er Lyngby bedst stillet, da holdet har scoret syv mål mere end Næstved. 

 

Lyngby skal møde FC Helsingør på udebane, mens Næstved på hjemmebane møder Thisted, der allerede er rykket ned. 

 

 • Nedrykningskamp: Thisted er allerede rykket ned. FC Helsingør med 31 point og Hvidovre med 34 point kæmper for at undgå den anden nedrykningsplads. Helsingør kan kun klare frisag ved selv at vinde, mens Hvidovre taber udekampen mod Fredericia.

/ritzau/