Drabet på frisør-Mudi: I dag begynder sagen i Vestre Landsret

I november 2021 blev to mænd dømt for vold efter et knivoverfald på Mohammad Al-Zerjawi også kendt som Frisør Mudi, som afgik ved døden. Men statsadvokaten ankede dommen, og i dag begynder den på ny i Vestre Landsret.

Sagen om knivdrabet på den 42-årige frisør og Satudarah-lærling Mohammad Al-Zerjawi fik sat sit første punktum i byretten i Aarhus tilbage i november 2021.

Her blev 22-årige Tarak Khaled Ghoneim og 26-årige Ibrahim Omar idømt henholdsvis tre og halvandet års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse og grov vold i for overfaldet på Mohammad Al-Zerjawi, der var kendt som 'Frisør Mudi', og de tre andre mænd, der ankom sammen med ham til parkeringspladsen på Lenesvej i Brabrand natten til 23. juli 2020.

quote Han er jo død af det knivstik, og jeg synes, det er påregneligt, at når man stikker nogen med kniv, så kan de også dø af det.

Jesper Rubow, specialanklager, Østjyllands Politi

Overfaldet kostede Mohammad Al-Zerjawi livet, eftersom at han fik skåret pulsåren i højre lår over og forblødte. To af frisørens venner blev samtidig voldsomt såret af knivstik, men de slap dog med livet i behold.

Vold med døden til følge

Men noget overraskende, ifølge specialanklageren, blev de to dømte mænd frifundet for den mere alvorlige anklage om vold med døden til følge.

- Han er jo død af det knivstik, og jeg synes, det er påregneligt, at når man stikker nogen med kniv, så kan de også dø af det, lød det dengang fra specialanklager Jesper Rubow oven på domsafsigelsen til B.T.

Den mening var statsadvokaten i Viborg enig i, og derfor valgte han at anke sagen, for at få de skyldige dømt for vold med døden til følge.

I dag starter retssagen så imod de to mænd i Vestre Landsret i Viborg, som begge var medlemmer af den kriminelle gruppering Brabrandgruppen, mens Frisør Mudi angiveligt var medlem af rockergruppen Satudarah, da knivoverfaldet fandt sted.

Landsretten i Viborg tager hul på sagen om den dræbte rocker-lærling, der gik under nævnet 'Frisør Mudi'.
Landsretten i Viborg tager hul på sagen om den dræbte rocker-lærling, der gik under nævnet 'Frisør Mudi'.

Lokal frisør og rocker-lærling på samme tid

Den dræbte var kendt som 'Frisør Mudi', fordi han i årevis drev en frisørsalon i Kompagnistræde i Viborg, samtidig med at han tilsyneladende var i lære som "rocker-lærling" hos gruppen Satudarah, der efter hans død hyldede og mindede ham.

Grunden til overfaldet i Gellerup tilbage i juli 2020 var ifølge rettens vurdering en fejlslagen hashhandel og en tidligere konflikt mellem parterne.

Frisør Mudi og hans hold havde tilsyneladende modtaget tape-indbundne blokke med træbriketter i stedet for stoffer, og de falske stoffer havde fået Frisør Mudi til at ville mødes med personerne bag handlen, hvilket endte ud i det skæbnesvangre knivoverfald.

42-årige Mohammad Al-Zerjawi blev dræbt på Lenesvej i Brabrand.
42-årige Mohammad Al-Zerjawi blev dræbt på Lenesvej i Brabrand. Foto: Mikkel Berg Pedersen / Freelance / Ritzau Scanpix

På grund af de involveredes forskellige bande- og rockerrelationer mente specialanklager Jesper Rubow, at der var tale om et sammenstød mellem to grupperinger på parkeringspladsen.

Derfor gik han i byretten efter at få dem dømt ud fra den særlige bandeparagraf, som gør, at straffen kan hæves til det dobbelte. Det var byretten i Aarhus dog ikke enig i dengang, og det vides ikke på nuværende tidspunkt, om bandeparagraffen kommer i spil igen i landsretten.