DF om grøn togtur: - Det er hyklerisk

Rasmus Foged har fået lov til at tage toget på studietur af hensyn til klimaet. Ifølge Dansk Folkepartis Lone Langballe er det kritisabelt

Lone Langballe giver ikke meget for kollegaens ønske om at rejse med tog på studietur, mens andre tager flyet. Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Når Udvalget for Regional Udvikling til foråret skal på studietur til Amsterdam og Bruxelles, tager regionsrådsmedlem Rasmus Foged fra Alternativet toget af klimamæssig årsager.

Planen var ellers, at han og de andre udvalgsmedlemmer skulle taget flyet sammen. 

- Jeg vil gerne have muligheden for at rejse på den måde, som påvirker klimaet mindst. Sådan lød det fra Alternativets Rasmus Foged til TV MIDTVEST onsdag.

Læs også Alternativet bakker op: Tog og bus er bedre end fly

Regionsrådet har efterfølgende godkendt, at politikerne selv må bestemme rejseformen, når udvalget til marts tager på studietur.  Lone Langballe fra Dansk Folkeparti er medlem af regionsrådet, og hun giver ikke meget for Rasmus fogeds holdning.

- Jeg synes generelt, at det er noget pjat. Turen handler jo også om, at man får talt sammen, når man rejser sammen, siger hun.  

Til gavn for klimaet vil Alternativets medlem af Region Midtjylland, Rasmus Foged, ikke tage flyet til et udvalgs studietur i Holland og Belgien. Han vil i stedet tage den dyrere løsning. Med tog. Foto: Region Midtjylland

- Det er total hyklerisk 

Når Rasmus Foged rejser med tog til marts, tager turen både længere tid og bliver omkring 2000 kroner dyre, blandt andet fordi det kræver en ekstra hotelovernatning.

- På baggrund af den her sag, så synes jeg, at det er total hyklerisk, at vi skal lave nye regler på den her baggrund, når man tænker på, at Alternativet i deres ledelse bare rejser på kryds og tværs i hele landet og i verden, siger Lone Langballe. 

Læs også Alternativet i klimakamp: Regionsrådsmedlem vil ikke flyve til studietur i Holland

Ifølge Lone Langballe er det vigtigste, at turen bliver så billig som muligt, så borgerne ikke skal punge unødvendigt ud for politikernes rejser. DF-politikeren giver ikke meget for en løsning, hvor den enkelte person kan betale differencen for en mere klimavenlig transport.

- Det, synes jeg, er overflødigt. Man må tage det sociale med på de her ture. Hvis man sætter sig uden for fællesskabet og den politiske del af det, så har man jo selv valgt, hvor man står, siger hun.

Se mere i tv-indslaget nedenfor: 

02:24

Regionsrådformand Anders Kühnau vil ikke tillade, at studierejser bliver væsentligt dyrere fordi politikere ikke vil flyve.

Luk video