Den støjer for meget: Borgere er utilfredse med motorvej

Det er præcis et år siden, det sidste stykke af Silkeborgmotorvejen åbnede. Men vejen støjer for meget, mener flere generede borgere.

Det er præcis et år siden, at solen skinnede ned over Silkeborg, da en stor anlagt vejfest markerede indvielsen af det sidste, længe ventede stykke motorvej fra Funder i Vest til Hårup i Øst.

Både politikere, erhvervslivet og de fleste borgere er i dag glade for, hvad motorvejen har betydet for byen. Men mens rigtig mange jubler, er der også skår i glæden, for motorvejstrafikken har også givet anledning til store støjgener.

- Der er hele tiden sådan en summen. Forleden føltes det simpelthen som om, at der var et fly, der var ved at lette ude i vores have, siger Pernille Risager Bendixen fra Silkeborg.

Pernille Risager Bendixen er en af de borgere, som er generet af støjen fra de omkring 18.000 biler, der dagligt kører på motorveje. Hun er med i gruppen 'Tag toppen af støjen', som, via hjemmeside og Facebookgruppe, kæmper for at få mere støjdæmpning.

- Vi oplever, at det er som at slå i en pude, så vi håber jo absolut også, at myndighederne lytter til os, og at de kan se, at der altså skal gøres noget i forhold til støjdæmpning, siger Pernille Risager Bendixen fra Silkeborg.

Transportminister vil have fjernet støjen

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen kan sagtens se problemet. Og han vil personligt kæmpe for, at der bliver gjort noget ved støjen.

quote Jeg ved, at der blev gjort meget ud af netop at begrænse støjen til et minimum, da man lavede motorvejen. Men det er klart, at vi skal have de sidste støjgener bekæmpet.

Kristian Pihl Lorentzen, transportminister

- Jeg synes, det er så ærgerligt, at så mange klager over problemer med støj. Jeg ved, at der blev gjort meget ud af netop at begrænse støjen til et minimum, da man lavede motorvejen. Men det er klart, at vi skal have de sidste støjgener bekæmpet, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Det er ikke fordi motorvejsprojektet løb tør for penge – tværtimod blev der sendt over en milliard kroner retur til statskassen, fordi de var i overskud fra motorvejsbyggeriet. Men pengene er sendt retur, og nu skal problemet løses med andre, økonomiske midler.

- Det er ærgerligt, at vi ikke fik bekæmpet støjgenerne, da vi var i gang med motorvejsprojektet. Udfordringen er nu, at vi skal i gang med et helt nyt projekt, for at bekæmpe den sidste del af støjen. Der skal søges om penge til det fra regeringens støjpulje – og det kan tage tid, før problemet bliver løst, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Kristian Pihl Lorentzen har kendskab til klager over støjgener, som efter fem år endnu ikke er blevet behandlet.

- Jeg kan ikke garantere, at der bliver gjort noget ved støjgenerne lige nu og her, men jeg vil give mit løfte om, at jeg personligt vil gøre mit til at få løst problemet for borgerne, siger han.

Fristen for at klage udløber i dag, og derfor er det endnu ikke endeligt opgjort, hvor mange borgere, der har klaget over støjgener. 

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Skejby Sygehus Aarhus Universitetshospital

Østjysk patientforening jubler: Besøgsrestriktioner på hospitaler ophæves

Dagens mest læste