Dåb: Se 15-årige Manilla overgive sig til Jehova

15-årige Manilla blev i dag døbt i Silkeborg. Det foregik i et stort bassin, og hun kan nu kalde sig Jehovas discipel

Manilla Konge lige inden dåben. Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Normalt er dåb og konfirmation en fest sådan for den nærmeste familie.

Men da 15-årige Manilla Konge i dag blev døbt i Silkeborg, kiggede ikke mindre end 3000 med. Manilla er nemlig Jehovas Vidne, og her er dåben en af de aller største begivenheder i livet.

Læs også Jehovas Vidner sælger stævneplads for 17 mio. kr.

- Jamen jeg er sikker på, at Jehova det er den sande gud, og jeg synes, det er den bedste måde, man kan leve på, siger Manilla Konge fra Middelfart.

- Det er en vigtig dag og den vigtigste dag i ens liv, fordi det er her, man siger ja til at leve som en discipel af Jesus og tjene Gud, fortæller presseansvarlig for Jehovas vidner, Martin Andersen.

3000 mennesker er i disse dage samlet til dåb af Jehovas Vidner i Silkeborg. Foto: Allan Ødegaard

Kræver modenhed

Manilla er blandt de yngste af de 15, der skal døbes i dag. Også hun er godt forberedt til dagen.

- Man skal kende bibelens principper indgående, og det mener vi, det kan man først, når man har en vis modenhed og en vis alder, siger Martin Andersen. 

Læs også Organisation beskylder Jehovas Vidner for at stramme regler

Med dåben siger Manilla Konge også ja til et liv, hvor hun må give afkald på en del i forhold til de jævnaldrene kammerater - for eksempel at drikke sig fuld til fester.

- Det er ikke noget, jeg bliver ked af eller synes, er synd for mig, fordi jeg føler, at det er det bedste liv, jeg kan have det her, fastslår det unge Jehovas Vidne.

VIDEO: Se et tv-indslag om Manilla Konges dåb nedenfor:

02:07

Da 15-årige Manilla Konge blev døbt i Silkeborg i dag, kiggede ikke mindre end 3000 med. Manilla er nemlig Jehovas Vidne - og her er dåben en af de allerstørste begivenheder i livet.

Luk video

Eget valg

Til store begivenheder hører familie. De er selv Jehovas Vidner.

- Det er jo en fantastisk oplevelse. Jeg synes jo, det vigtigste er, at det er et valg, hun selv har truffet. Altså at hun ikke har gjort det på baggrund af, at vi har presset hende, siger Manillas far Jesper Konge.

Selve dåben foregår i et udendørs bassin, og Manilla er iført badetøj. 

Her bliver Manilla Konge døbt. Hun kommer helt ned under vandet ved dåben. Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

- Man bliver fuldstændigt nedsænket i vandet, som et symbol på at man bliver en discipel af Jesus, fortæller pressechef, Martin Andersen.

- Det er jo selve den handling, som viser, at du har indviet dig til Jehova. Det var da fantastisk, nu ved alle det, dem der var her i hvert fald, at man har gjort det.

Faderen er glad for datterens valg.

- Hun kan se frem til en fantastisk fremtid her på jorden. Og så selvfølgelig er det også dejligt for os, at vi ser, hun træffer det valg. Men som jeg sagde lige før, så er det jo hendes eget valg, fortæller Jesper Konge.

Der er omkring 16.000 Jehovas Vidner i Danmark.

Manillas far, Jesper Konge. Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

VIDEO: Se hele interviewet med Manilla Konge nedenfor:

04:18 Luk video

Jehovas Vidner

 • Jehovas Vidner er et internationalt millenaristisk og restorationistisk trossamfund, hvis teologi og religiøse praksis på væsentlige punkter afviger fra de katolske og protestantiske dogmer, der ikke anerkender Jehovas Vidner som kristne.
   
 • Jehovas Vidner har cirka 8,3 millioner medlemmer på verdensplan, fordelt over cirka 119.000 menigheder.
   
 • Jehovas Vidner opfatter deres tolkning af Bibelen som meget bibelnær og som den direkte åbenbaring af Guds ord. De anvender primært deres egen bibeloversættelse, som adskiller sig fra andre bibeloversættelser på flere punkter.
   
 • Jehovas Vidner anerkender ikke læren om den treenige Gud, men tror at Jehova er den højeste Gud og skaberen af alle ting.
   
 • De anser Jesus Kristus, som en person der er underordnet den højeste Gud og er Guds søn.
   
 • Helligånden er alene "Guds skabende kraft", og har ingen guddommelig status. De afviser læren om helvede og den udødelige sjæl.
   
 • De tror på en nært forestående udryddelse af alle eksisterende landes statslige regeringer og at dette erstattes af et teokrati, der fremover vil herske over både himmel og den nuværende jordklode.
   
Kilde: Wikipedia