Butiksejer slipper for landsretten: - Man skal ikke altid bare bøje nakken

Laura Thomsen Luxury i Silkeborg klarede frisag i byretten, og nu har Statsadvokaten fået afslag på at anke sagen om gavebytterier under corona-nedlukningen.

Ejerne af Laura Thomsen Luxury fra Silkeborg var ellers lige blevet frifundet for at ombytte julegaver i døren 2. januar sidste år. Midt under coronanedlukningen.

Men et ønske fra Statsadvokaten om at anke sagen til Vestre Landsret, fordi de fandt den principiel, slog i december skår i glæden.

Nu kan medejer Henrik Thomsen dog langt om længe lægge sagen bag sig. Statsadvokaten har nemlig fået afslag på at køre ankesagen.

- Jeg er meget glad og lettet. Det har fyldt meget for mig, og en retssag kunne også have kostet mig mange penge i advokatregninger, siger han.

Da sagen kørte i Retten i Viborg, valgte Henrik Thomsen at repræsentere sig selv og førte sagen uden advokatbistand.

Brev gav klump i halsen

Han vandt altså sagen alene, men blev alligevel nervøs, da han torsdag fik en besked i sin e-boks fra Procesbevillingsnævnet, som tager stilling til ankesager.

- Lige da jeg så afsenderen, tænkte jeg: 'åh nej, hvad nu'. Men så læste jeg brevet og kunne konstatere, at Statsadvokaten i Viborg havde fået afslag på at anke sagen.

- Det beviser for mig, at det nogle gange kan betale sig for almindelige mennesker at råbe op, når man oplever noget som urimeligt. Man skal ikke altid bare bøje nakken, siger han.

Ifølge brevet fra Procesbevillingsnævnet, som TV MIDTVEST er i besiddelse af, har Statsadvokaten fået afslag, fordi en eventuel ankesag maksimalt ville resultere i en bøde.

Det kræver en forventning om en højere straf, hvis en sag skal kunne ankes til landsretten efter frifindelse i en byret.