Bilbranche om afgiftsudspil: Uprofessionelt og amatøragtigt

bilmarkedet står i stampe, mens alle venter på, at politikerne bliver enige om at sænke registeringsafgiften

01:06

- Vi har en situation, hvor vi har en regering, der fuldstændigt uprofessionelt og amatøragtigt har fremlagt et lovsforslag uden at have et parlamentarisk grundlag for det.

Retorikken og kritikken er skarp fra Henrik Thomsen, der er indehaver af Globus Biler og formand for Silkeborg- Bilernes By. For den midt- og vestjyske bilbranche står i stampe, fordi regeringen endnu ikke har landet et lovforslag omkring sænkning af registeringsafgiften. Køberne afventer og det påvirker branchen hårdt på sigt, lyder det fra Henrik Thomsen.

Det er sørgeligt at være vidne til. Vi har for tredje weekend i træk sendt vores folk hjem, fordi der er stille i butikkerne.

Henrik Thomsen, indehaver af Globus Biler

- Det er sørgeligt at være vidne til. Vi har for tredje weekend i træk sendt vores folk hjem, fordi der er stille i butikkerne. Det er hårdt psykisk, og det bliver dyrt økonomisk.

Frygter at måtte fyre folk

Det berører ikke kun bilforhandlerne, men også leverandører og underleverandører, lyder det fra branchen.

- Hvis det her fortsætter, så ender det med, at vi skal ud og afskedige folk. Så skal branchen ud og afskedige dygtige folk. Det kan jeg kun frygte, siger Henrik Thomsen. 

Læs også Autobranchen frygter fyringer: Vi kan ikke vente længere

Globus Biler sælger normalt mellem 80 og 100 biler om måneden. De sidste tre uger har de solgt 11 biler i alt. Alle sammen små biler, der ikke bliv er synderligt berørt af en omlægning af afgiften.

- Kunderne er jo logisk nok tilbageholdende. Kan man spare penge på en ny bil, så gør man selvfølgelig det, siger han. 

Herunder kan du se, hvad politikerne mener om problemet: 

01:30 Luk video